TORNAR

La Paltaforma per la Vegueria Pròpia prepara accions

Reclamen l'àmbit territorial

societat
Dimarts, 2 desembre 2008. 00:33. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A l’espera d’una resolució definitiva per part del govern de la Generalitat sobre l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial del Penedès, la Plataforma per Una Vegueria pròpia creu que s’ha d’actuar. En aquest sentit han previst diverses accions a desenvolupar amb entitats i grups que ja s’han adherit a la reivindicació.

El portaveu, Fèlix Simon

La Plataforma defensa, des de fa quatre anys, el Penedès com la vuitena àrea territorial en la planificació del país.

En aquest sentit reiteren que el Penedès necessita amb urgència un nou model que l’allunyi de la gestió centralitzada que es fa des de les àrees metropolitanes; que garanteixi la sostenibilitat ambiental, l’optimització dels recursos, l’eficiència funcional i econòmica, la cohesió social. És per això que reclamen, una vegada més l’àmbit de planificació, el que consideren el pas previ a poder desenvolupar la vegueria pròpia.

Accions

Així mateix consideren necessari doanr a conèixer la seva visió i la motivació per la vuitena vegueria i han determinat un seguit d’accions, des de la Plataforma o a través d’entitats que dónen suport a aquesta opció, a portar a terme pels diferents municipis que quedarien inclosos en aquesta divisió territorial.

Un grup format per mestres de diferents municipis, entre ells de l’Anoia, estan treballant en una publicació que ha de servir perquè els nens entenguin què són les vegueries, i el què defensa el grup.

Ja s’han començat a fer xerrades pels diferents municipis de l’Anoia per donar a conèixer el moviment; intenten promoure que els municipis posin a l’entrada dels pobles la pertinença a aquesta opció de la vuitena vegueria i també estan preparant una exposició itinerant que estarà acabada d’aquí a uns mesos.

També la Plataforma Bosc verd col·labora juntament amb la Plataforma de la Vegueria, i les mateixes 7 formacions castelleres implicades amb aquesta divisió es plantegen fer trobades de les colles cada vegada en un municipi diferent, han programat la primera per la primavera vinent a Vilafranca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.