TORNAR

Part dels nuclis de La Torre se senten "discriminats" per la freqüència del porta a porta

Segons l’oposició, ”les urbanitzacions estan de dilluns a divendres sense veure un sol camió de recollida”

societat
Dimecres, 20 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Torre de Claramunt figura en el grup de municipis on s'ha iniciat la recollida porta a porta aquestes setmanes. Un grup de veïns parla de "desenes de queixes" per la discriminació en com s'ha implantat el calendari. 

El grup municipal socialista de La Torre de Claramunt denuncia deficiències en com s'ha implantat el nou sistema de recollida porta a porta en aquest municipi. Un dels edils del PSC, Manuel Coca, ha explicat a Anoiadiari que "no tots els nuclis estan tenint el mateix tractament" i que alguns ara mateix "no veuen els dimarts, dimecres i dijous una recollida de cap tipus". Els veïns d'alguns d'aquests nuclis entenen que no estan sent informats. La clau de volta seria, segons Coca, que dels nou nuclis del municipi, més de la meitat "són considerats 'urbanitzacions' i la freqüència de la recollida és molt menor".

La zona del Xaró, limítrof amb la PoblaEl regidor etziba que "tots els veïns i veïnes paguen el mateix, 140 euros anuals -xifra superior a molts municipis de la comarca-, però la freqüència no és la mateixa per a tots". S'ha tipificat com a urbanitzacions a nuclis com El Camaró, Pla de la Torre, Can Anton, el Xaró o Pinedes, "que suposen el 50% de la població torredana". El greuge, segons Coca, és que "els considerats nuclis tenen freqüències de pas molt diferents. Hi ha recollides de plàstic i orgànica almenys dos cops a la setmana; les 'urbanitzacions', cada 15 dies. I de dilluns fins a divendres no hi passa ni un camió".

Segons Coca, la raó és que "es preveia que serien 18 municipis els que s'acollirien al porta a porta del Consell i al final han estat 16. Com que el cost és el mateix, s'han de reduir despeses per alguna banda". Demanen a l'Ajuntament que compleixi els "acords de ple" i intervingui davant l'ens comarcal per igualar les condicions de tots els torredans, com "es va estipular quan es va transferir el 2017 la recollida a aquesta institució.

 


5 Comentaris

M

M.TERESA CERRILLO TARIN

LA TORRE DE CLARAMUNT

26 de juny 2018.12:06h

Respondre

Bon dia,

Soc una veina de la Torre de Claramunt i amb l’intenció constructiva de fer que el sistema de recollida porta a porta funcioni millor, penso que es important escoltar l’opinió... Llegir més dels que estem visquen aquesta nova implantació, gairabé imposada.

N´hi ha varis punts dels quals m’agradaria parlar:

1) La meva casa no es un magatzem o una deixalleria: El fet de què tinguem que guardar les escombreries que pertocan fins el dia assenyalat converteix l’entrada de la meva casa en un Souvenir d’ampolles, vidres i cartrons, ja que en certa manera els cubells han d’estar a mà per anar separant -los a messura que aquestes es van generan, per la qual cosa la perdúa d’espai i l’imatge que s’obte es realment depriment.

2) La resta orgànica es un greu problema també, ja que passeu tres cops a la setmana i estant en el mes de juny, com estem, la calor fa que faci mal olor i atregui a les mosques..... i a més si el dia que passen a recollir-les no estic a casa...... , ja m’ha passat i la pudor es insoportable.

3) Per questions de feina n´hi ha alguns dies que no vinc per les nits. Que faig amb les escombreries ? les vaig guardant fins que coincideixi el dia ”A”???

Jo pensó que la solució a aquests tres punts seria fàcil de resoldre si es deixen alguns containers com a alternativa, jo personalment prefereixò tenir la llibertat de escollir si amb va bé que passeu a recollir al portal o bé les porto allà a on em digueu vosaltres per tal de que no facin pudor i deixen aquesta imatge tan deplorable a l’entrada de casa meva.


4) La resta orgànica s’ha d’omplir en unes bosses especials de reciclatje i tot que vosaltres dieu, segons tinc entés, que podem passar a recollir-les a l’Ajuntament, no deixa de ser una altre molestia per l’usuari.
Perqué no feu un sistema en el que ens les porteu vosaltres, per eixemple deixar-les a les busties?

Amb dona la sensació de que som nosaltres els que estem al vostre servei mentre que lo correcte es al revés, ja que som nosaltres els que estem pagant les tasses i en comptes de tenir un servei tenim una feina extra, sense retribució, imposada i amb moltes deficències en el sistema organitzatiu.

Bé per acabar us diré algo positiu. Aquests dies he aprés realment a reciclar, tot i que abans ho feia, no ho feia a consciència tal i com ara ho faig. No donava importància al cartró, només separant les grans caixes i oblidant les petites, que son un munt. Abans tampoc reciclava l’orgànica, i ara se lo important i fàcil que es fer-ho. Les ampolles de plàstic i vidre també els deixava en el contenidor corresponent, però ara m’adono de la quantitat de coses menudes de plàstic i vidre que abans ni els veia.......

En general també us diré que em sentó satisfeta de participar i col.laborar en aquesta tasca però penso que hauriem d’organitzar-lo millor i sobretot que tothom estigui content es fonamental perqué s’acompleixin els objetius.

Gràcies per escoltar-me


Salutacions cordials,

Teresa Cerrillo

M

Mirta

La Pobla de Claramunt

26 de juny 2018.14:03h

Bon dia Teresa,

a casa nostra fa setmanes que estem fent la recollida porta a porta i no és un problema...
1) casa meva tampoc és un magatzem és un pis més aviat...no suposa... Llegir més cap problema guardar la brossa, ja que si abans ja feies la recollida selectiva, veuràs que ocupa el mateix espai, al final entres en una roda, dimecres toca plàstic doncs el baixo...i ei! que ens el venen a buscar a la porta! ja veuràs com no generés tant vidre com per tenir-ne una col·lecció i si algun dia tens un sopar...doncs no passa res tens la cuina una mica més ocupada fins que passa el camió.

2)La orgànica es recull cada més dies, no es generen pudors 1, perquè tens el cubell tancat i 2 perquè la bossa fa que no es filtri pudor 3) la passen a recollir bastant més sovint i ja no té temps de podrir-se el menjar 4) si abans feies selecció d’orgànica entenc que no la tiraves cada dia no?
i ah! a casa meva hi ha les mosques que ens visiten cada estiu jeje

3) Jo a vegades deixo l’escombraria al matí. Normalment passen sobre les 11-12 de la nit, i vale, el meu cubell es passa el dia al carrer però no molesta i ningú vol robar un cubell amb escombraries a dins... Hauries de saber quan passaran pel teu carrer i així sabràs quin tope de temps tens per baixar-la.

4) El tema de les bosses...potser sí que hauria d’haver-hi un sistema diferent, hi estic d’acord.

Donem una oportunitat a les coses noves i bones que es s’implanten per fer millors els nostres pobles i ciutats! Crec que és una molt bona iniciativa això del porta a porta, a molts països d’Europa sempre ho han aplicat i funciona correctament!

Una abraçada!

J

Jordi

Jorba

26 de juny 2018.19:52h

Molt d’acord amb el que dius. Tinc la sensació que tant els Ajuntaments com el Consell Comarcal, ens han venut.
Cal reciclar i cal fer una recollida correcte i crec que això es pot fer... Llegir més sense imposicions i sense ”incomoditats”.
Tant de bo es rectifiqui aviat.

A

Anna

Rural

25 de juny 2018.19:22h

Respondre

Joan, gràcies pels aclariments. M’agradaria però, re-marcar que aquest sistema de recollida s’hauria de fer pensant en la ciutadania i el medi. No en baralletes, ho escric amb carinyo,... Llegir més politiques.
Ho heu fet així?
Gràcies.

R

Roser

El Bruc

20 de juny 2018.10:49h

Respondre

Penso que aquest és un ”problema” comú a tots els pobles i a totes les urbanitzacions. Els dies estan mal distribuits. Al Bruc, i com a exemple, la resta es cada 15 dies. A la resta hi van... Llegir més també, i a vegades, restes d’aliments enganxats als envoltalls, o si més no, liquid del què hi havia. Fan males olors per guardar 15 dies, i a més a l’estiu. El paper carto passa cada setmana. No fa falta. Aquests materials és poden guardar més dies sense massa quantitat i sense ser molls de cap aliment. Dos exemples. N’hi ha més.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.