//Plugins sense CDN ?>
Dues generacions han compartit, aquest curs, una experiència d'intercanvi de vivències personals amb el programa 'Acompanya un avi' que ha tingut lloc a la Residència Pare Vilaseca. En la cloenda, es va fer lliurament d'un diploma i una polsera per recordar aquest curs
La Residència Pare Vilaseca va viure aquest dimecres la festa de cloenda i entrega de premis als 71 joves i grans que han participat en la tercera edició del projecte 'Acompanya un Avi'. El projecte ha unit 38 nois i noies dels instituts d'Igualada amb 33 persones grans ateses a la Residència i centre de dia Pare Vilaseca i al Centre de Dia Montserrat, equipaments gestionats pel Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). L'àvia Carme Valls i les joves Laura Enrich, Núria Torrades i Anna Gual junt amb la Carme Balcells, Carola Maestres i Aina Morera, van llegir textos que resumien molts mesos d'experiències compartides.
Després, va sonar -en un moment molt propici, pels 25 anys dels Jocs de 1992- la cançó 'Amigos para siempre' interpretada per Sílvia Grau, fisioterapeuta del CSSI. Hi va haver parlaments per part de Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Carme Riera, quarta tinent d'alcalde i regidora d'Acció Social i Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada, que van donar gràcies als joves i grans que han participat en el projecte així com al personal de la Residència pare Vilaseca que ho ha fet possible. L'acte va comptar amb l'actuació musical del grup de xaranga HoPeta Street Band. Es va fer a totes les parelles de joves i persones grans l'entrega d'un diploma i d'una polsera realitzada en cuir per Nubuckcuir, empresa igualadina fundada per Marta Ferrer i Mon Soler, antigues alumnes de l'Escola Gaspar Camps. Les fotografies de l'acte les va fer la jove fotògrafa igualadina Marina Méndez.
Al llarg del curs, els voluntaris han dedicar una hora setmanal a visitar l'avi o àvia que se'ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats. Els objectius assolits pel projecte han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d'una residència o centre de dia, iniciar experiències en l'àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. La primera edició d'aquest projecte intergeneracional es va iniciar el mes de desembre de 2014. El projecte tindrà continuïtat amb una quarta edició el curs 2017-2018.