TORNAR

Patrimoni, cultura i gastronomia protagonitzen la primera edició de la Festa de la Cassola de Vinya

Divuit cassoles van participar al concurs gastronòmic i es van esgotar més de 400 degustacions

societat
Dimecres, 25 juny 2014. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge va tenir lloc a la Torre de Claramunt la primera edició de la nova Festa de la Cassola de Vinya, en substitució de la Fira Medieval. Una novetat comarcal en format de concurs gastronòmic, que va aplegar gent de totes les comarques veïnes. En el concurs de cuinar cassoles de vinya hi van participar 18 colles de La Torre, Igualada, Calaf o Lleida.

Els guanyadors del concurs van ser la Comissió de festes de Pinedes de l’Armengol, en segon lloc, Teresa Pérez Fuentes i el seu fill Víctor i en tercer lloc, el Centre Recreatiu de Vilanova d’Espoia.

Amb la nova Festa de la Cassola de Vinya, l’Ajuntament ha volgut posar com a protagonistes els elements característics del territori, com són les barraques de pedra, la vinya, el vi i la cassola de vinya. Amb aquest nou esdeveniment es posa en valor alguns dels trets més destacats del municipi i es recorda el dur treball dels pagesos que estaven, de sol a sol, treballant a la vinya i s’havien de fer el dinar entre els ceps, a tocar de les barraques.

Amb ganes de repetir

Els organitzadors de l'esdeveniment estan convençuts que hi ha d'haver una segona edició de la Festa de la Cassola de Vinya i coincideixen amb el plantejament d'ampliar el concurs gastronòmic. Bona part dels visitants es van sorprendre al veure com una cassola de vinya es pot cuinar de formes tant diverses, conservant els elements essencials.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.