TORNAR
PUBLICITAT

Personal de l'Ajuntament d'Igualada es forma sobre els drets de persones LGTBI

S’estudia crear un Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

societat
Dimarts, 6 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori vol impulsar als treballadors que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Una quarentena de persones va assistir a les dues sessions desplegades.

La darrera setmana d'octubre  tenien lloc dues sessioons del curs 'Claus pel disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI', organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L'any 2017 es va impartir aquest curs a caps de servei i a representants a la comissió municipal d'Igualtat i enguany s'ha fet extensiu al personal municipal que treballa en l'atenció directa a la ciutadania.

Catalunya compta des de fa quatre anys amb una llei que garanteix els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI). L'objectiu d'aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI, evitar situacions de discriminació o violència i que les administracions locals facin millor intervenció, precisament des d'una mirada LGTBI, per tal que la diversitat sexual i la identitat de gènere és pugui viure lliurement al territori.

Una de les dues sessions celebrades aquest passat octubreLa pròpia Llei estableix que "les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva". Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Igualada vol fer arribar a aquells professionals que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

El curs, de dues sessions, va comptar amb l'assistència d'unes 40 persones. La voluntat de l'Ajuntament d'Igualada és crear el Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI), des d'on es pugui donar resposta a qualsevol demanda o queixa relacionada amb drets de les persones LGTBI, coordinadament amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.