//Plugins sense CDN ?>
El passat divendres 22 de febrer va obrir les seves portes una nova seu del Centre SPOTT, un equipament adreçat a prestar atenció als menors dels municipis de l'Anoia que fan consums problemàtics o que presenten problemes d'addicció a drogues i pantalles, i també al suport a les seves famílies. El centre és impulsat per la Diputació de Barcelona, amb el suport del Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Piera.
El nou Centre Spott Anoia s'ubica a l'equipament La nau, de Piera. És un espai descentralitzat del servei Spott, que té la sev seu central a Barcelona. El servei prestarà atenció especialitzada de tractament a menors d'edat, amb l'objectiu de prevenir i detectar l'ús problemàtic i/o l'addicció a drogues i a les pantalles. També es treballarà per roporcionar atenció especialitzada perquè nois i noies abandonin la seva conducta addictiva i els hàbits poc saludables en relació a les drogues i a les pantalles, i que les famílies puguin reforçar les seves capacitats en la tasca educativa, comptant amb suport emocional durant tot el procés, donant resposta a la necessitat d'una detecció precoç i d'una intervenció primerenca. El servei estarà disponible cada dimecres de 9.00 a 14.00 h a partir del 13 de març però, des del passat divendres ja s'atenen derivacions del personal professional dels serveis bàsics municipals. També, les famílies i els adolescents hi poden accedir directament per sol·licitar informació.
L'equip de professionals del centre està format per un psicòleg i una educadora social, que donaran atenció i suport per reduir o aturar les addiccions a les substàncies i a les pantalles, acompanyant i atenent els adolescents perquè abandonin aquestes conductes i assessorant les famílies per reforçar les seves capacitats educatives.
La presentació del nou servei va tenir lloc divendres passat i va comptar amb la presència del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Pérez, el regidor de Benestar i Família de l'Ajuntament de Piera, Jaume Raventós i la cap del Servei de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues, i que va assenyalar que "el nostre objectiu és fer una detecció precoç. La voluntat és intervenir de manera ràpida en aquests joves", afegint que "cada cop s'incrementen més les demandes de gent que sol·licita suport per l'addicció a les pantalles" matisant que "està creixent la sensibilització i la necessitat de contrarestar com a pare o com a mare la percepció que l'adolescent té que allò que fa és normal». També ha comentat que a les addiccions més comunes -mòbil, xarxes socials o videojocs- darrerament s'han sumat «les apostes en línia".
Per la seva banda, Xavier Pérez, en representació de l'ens comatrcal, va destacar que aquesta és «una iniciativa que és exemple del treball conjunt que es pot fer entre administracions, en aquesta cas, la Diputació, el Consell i l?Ajuntament de Piera».
Finalement, el regidor de Benestar i Família de Piera, Jaume Raventós, va remarcar el fet que s'hagi escollit aquest municipi per ubicar el nou servei. "La situació geogràfica de Piera és estratègica per a l'atenció d'aquesta zona de l'Anoia sud".
La iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Piera.