TORNAR

El Pla de Joventut calafí posa l'accent en l'emancipació

Es continuarà també amb la formació de mediadors als instituts

societat
Dissabte, 25 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un pla elaborat amb la participació d'agents municipals i supramunicipals que assenyala les mancances que afronten els joves del municipi. Entre d'altres, les poques oportunitats laborals, la falta de transport públic, una mancança d'alternatives d'oci o culturals, o la falta d'un espai de trobada entre joves. Les entrevistes i enquestes han tingut un paper clau en l'elaboració del nou Pla, ja que ha facilitat el coneixement dels interessos i necessitats dels joves de Calaf. Alhora han servit també per determinar de quins recursos disposa el consistori per a la realització de les accions.

La regidoria de Joventut de Calaf ha acabat l'elaboració del nou Pla Local de Joventut 2017-2020 (PLJ). Hi ha estat treballant des de finals de 2015, un cop va finalitzar l'anterior pla (Pla Local de Joventut 2012-2015). Aquest presenta tres línies d'acció principals que es basen en l'accés a la informació, l'emancipació, i la participació i convivència juvenils. Aquestes tres línies estratègiques s'han extret després de detectar, a través de diversos processos de participació, les principals necessitats i interessos del jovent calafí. Algunes de les accions pensades ja s'han començat a implementar. En aspectes com l'emancipació, hi jugarà un paper important  formacions de retorn al sistema educatiu a través de la Casa d'Oficis i les proves d'accés a Cicles Formatius, que coordina el Centre de Recursos per a l'Ocupació (CRO). S'habilitarà, també, algun espai per estudiar o s'ampliarà l'horari de la biblioteca municipal. Es facilitarà l'accés als recursos i serveis formatius i d'ocupació, així com als programes d'inserció laboral, a través d'un servei d'assessorament i orientació laboral i de formació a través del CRO. 

L'edil de Joventut, Jordi FitóEn aquest cas, també es donarà suport en la inscripció al programa de Garantia Juvenil. Es promouran, a la vegada, hàbits saludables a través del Pla de Prevenció de Drogodependències de l'Anoia i des d'altres serveis territorials. Pel que fa a l'accés a la informació, se seguirà treballant des del punt d'informació juvenil ubicat a l'Institut Alexandre de Riquer, es promouran actuacions educatives, es potenciarà el treball en xarxa amb diferents agents del municipi i s'utilitzaran activament els canals de comunicació disponibles per fer difusió del coneixement del Punt d'informació juvenil.

Una altra línia estratègica, la de participació i convivència, es basarà en la realització del programa 'Participa't', basat en els pressupostos participatius -que s'han celebrat per primera vegada aquest any- i en sessions entre joves i entitats, acció que també s'ha iniciat durant el 2016. D'altra banda, pel que fa a la convivència al municipi, des de l'institut se seguiran formant alumnes perquè facin de mediadors.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.