//Plugins sense CDN ?>
Actualment, l'exclusió social va més enllà de la desigualtat econòmica, cal tenir en compte aspectes com la precarietat laboral, els dèficits de formació, el difícil accés a un habitatge digne i les condicions de salut de les persones. L'estudi, fet públic el passat mes d'octubre, conclou que cal actuar en tots aquests àmbits per evitar i prevenir casos de vulnerabilitat d'exclusió social.
Segons les dades de l'informe, Igualada compta actualment amb 3.459 persones aturades i una taxa d'atur del 20,5% que supera amb escreix la mitjana catalana (15,9%).
Manca de formació
Un dels eixos que apunta l'estudi és la dimensió formativa. Actualment, entre la població major de 10 anys a Igualada hi ha un 25,5% que té un nivell formatiu insuficient o inferior al graduat escolar i, d'aquest, un 6,2 % no sap ni llegir ni escriure. En aquesta direcció, però, Igualada està per sobre de la mitjana catalana respecte l'obtenció de títols mitjans amb un 26,7%. Això sí, només un 7,8 % de la població igualadina obté estudis superiors.
Entre els col·lectius més vulnerables destaquen les dones majors de 45 anys, que representen un 44,6 % de la població aturada i es caracteritzen pel baix nivell de formació. Paradoxalment, els joves que són el col·lectiu amb més alts nivells de formació, pateixen el fet d'obtenir feines poc qualificades i salaris baixos. Entre el col·lectiu, la taxa d'atur va augmentar un 36% del 2008 al 2009 i es veuen molt afectats per la taxa de temporalitat, que supera el 90%.
La població estrangera
L'estudi elaborat per l'observatori social té en compte la gent immigrada. En primer lloc destaca la dificultat d'accés a l'habitatge d'aquest col·lectiu. Segons l'estudi, al finals de 2008 hi havia 28 habitatges sobreocupats amb més de 10 persones empadronades a Igualada convivint sota el mateix sostre.
Actualment a Igualada hi ha 201 alumnes en aules d'acollida. Segons l'estudi, l'arribada d'alumnes nous quan el curs ja està començat afecta la dinàmica interna de les escoles, el professorat i l'alumnat.
Téns raó Jaume, un gran estudi en majúscules, més d’un any de feina i calers invertits per a mostrar-nos el que és obvi per a tothom. Sembla que els polítics necessiten encara més dades per... Llegir més creure-s’ho.
El que no surt en aquest article, és la tasca de coordinació, treball transversal i apropament de departaments de la mateixa casa gran que, fins ara, no interactuaven amb el veí. Es tracta d’un projecte (pel que he escoltat) que inclou començant per dins, es a dir, deixem de fer feines en paral.lel i barrejem-nos unint les especialitats de cada departament per afrontar un objectiu comú: que la gent que és d’aquí NO es senti desplaçada pels de fora, i que els que vénen de fora trobin aquí un lloc on compartir allò bó que ténen per oferir. Avui, ens agradi o no vivim en un món plural on, la tendència és a compartir cada cop més la nostra riquesa i excedent amb els pobles que no en ténen, i que han vist per la seva ”tele” com vivim els ”Rics”.
Per tant, Incloure és una paraula i un projecte que, al meu veure té present i molt futur.
....I si la nostra estimada mare Terra ens suporta 25 anys més a aquest ritme, amic Jaume de Calaf, en tornerm a parlar.
El teu veí de Tous, que t’inclou a casa seva.
Daniel.
-UN GRAN ESTUDI!.
Perquè serveix saber tanta obvietat coneguda per tothom?.
Quans eurus ha costat?.
Quina branca del tripartit ho va encarregar?.
jordi
igualada
1 de desembre 2010.11:38h
l´únic que estic d´acord amb en Jaume i en Daniel és que tanys estudis no serveixen per res.Els que les cal a l´Ajuntament és posar-se les piles per la gent d´iGualada i l´Anoia, que els... Llegir més altres s´espavilin, o encara m´han de prendre la meva feina! Daniel, tranquil que la mare terra suporta el ritme del treballador honest,que els científics també deien que ens moririem tots de la grip, i...