TORNAR

El Pla Local d'Inclusió d'Igualada detecta un augment de l'atur masculí

El problema més freqüent entre la població immigrada és el d'accedir a un habitatge

societat
Dimarts, 30 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per primera vegada, el nombre d'homes aturats a la capital de l'Anoia supera el de les dones segons les dades del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social que ha elaborat l'Observatori Social per a l'Ajuntament d'Igualada. Aquest estudi té per objectiu conèixer la realitat de l'exclusió social a Igualada per planificar, dissenyar i coordinar iniciatives de prevenció.

La ciutat d'Igualada té un 20,5% de taxa d'atur, segons el pla

Actualment, l'exclusió social va més enllà de la desigualtat econòmica, cal tenir en compte aspectes com la precarietat laboral, els dèficits de formació, el difícil accés a un habitatge digne i les condicions de salut de les persones. L'estudi, fet públic el passat mes d'octubre, conclou que cal actuar en tots aquests àmbits per evitar i prevenir casos de vulnerabilitat d'exclusió social.

Segons les dades de l'informe, Igualada compta actualment amb 3.459 persones aturades i una taxa d'atur del 20,5% que supera amb escreix la mitjana catalana (15,9%).

Manca de formació

Un dels eixos que apunta l'estudi és la dimensió formativa. Actualment, entre la població major de 10 anys a Igualada hi ha un 25,5% que té un nivell formatiu insuficient o inferior al graduat escolar i, d'aquest, un 6,2 % no sap ni llegir ni escriure. En aquesta direcció, però, Igualada està per sobre de la mitjana catalana respecte l'obtenció de títols mitjans amb un 26,7%. Això sí, només un 7,8 % de la població igualadina obté estudis superiors.

Entre els col·lectius més vulnerables destaquen les dones majors de 45 anys, que representen un 44,6 % de la població aturada i es caracteritzen pel baix nivell de formació. Paradoxalment, els joves que són el col·lectiu amb més alts nivells de formació, pateixen el fet d'obtenir feines poc qualificades i salaris baixos. Entre el col·lectiu, la taxa d'atur va augmentar un 36% del 2008 al 2009 i es veuen molt afectats per la taxa de temporalitat, que supera el 90%.

La població estrangera

L'estudi elaborat per l'observatori social té en compte la gent immigrada. En primer lloc destaca la dificultat d'accés a l'habitatge d'aquest col·lectiu. Segons l'estudi, al finals de 2008 hi havia 28 habitatges sobreocupats amb més de 10 persones empadronades a Igualada convivint sota el mateix sostre.

Actualment a Igualada hi ha 201 alumnes en aules d'acollida. Segons l'estudi, l'arribada d'alumnes nous quan el curs ja està començat afecta la dinàmica interna de les escoles, el professorat i l'alumnat.


3 Comentaris

j

jordi

igualada

1 de desembre 2010.11:38h

Respondre

l´únic que estic d´acord amb en Jaume i en Daniel és que tanys estudis no serveixen per res.Els que les cal a l´Ajuntament és posar-se les piles per la gent d´iGualada i l´Anoia, que els... Llegir més altres s´espavilin, o encara m´han de prendre la meva feina! Daniel, tranquil que la mare terra suporta el ritme del treballador honest,que els científics també deien que ens moririem tots de la grip, i...

D

Daniel

Tous

1 de desembre 2010.09:59h

Respondre

Téns raó Jaume, un gran estudi en majúscules, més d’un any de feina i calers invertits per a mostrar-nos el que és obvi per a tothom. Sembla que els polítics necessiten encara més dades per... Llegir més creure-s’ho.

El que no surt en aquest article, és la tasca de coordinació, treball transversal i apropament de departaments de la mateixa casa gran que, fins ara, no interactuaven amb el veí. Es tracta d’un projecte (pel que he escoltat) que inclou començant per dins, es a dir, deixem de fer feines en paral.lel i barrejem-nos unint les especialitats de cada departament per afrontar un objectiu comú: que la gent que és d’aquí NO es senti desplaçada pels de fora, i que els que vénen de fora trobin aquí un lloc on compartir allò bó que ténen per oferir. Avui, ens agradi o no vivim en un món plural on, la tendència és a compartir cada cop més la nostra riquesa i excedent amb els pobles que no en ténen, i que han vist per la seva ”tele” com vivim els ”Rics”.

Per tant, Incloure és una paraula i un projecte que, al meu veure té present i molt futur.

....I si la nostra estimada mare Terra ens suporta 25 anys més a aquest ritme, amic Jaume de Calaf, en tornerm a parlar.

El teu veí de Tous, que t’inclou a casa seva.

Daniel.

J

JAUME

Calaf

30 de novembre 2010.10:20h

Respondre

-UN GRAN ESTUDI!.

Perquè serveix saber tanta obvietat coneguda per tothom?.
Quans eurus ha costat?.
Quina branca del tripartit ho va encarregar?.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.