//Plugins sense CDN ?>
L'ordenança que intervindrà en els pisos buits de Capellades i que ve acompanyada d'un programa d'inspeccions ja està aprovada. En el mateix ple que es va tirar endavant aquest punt, també es va aprovar el Pla Local de Joventut.
A la darrera sessió del ple de l'Ajuntament es va aprovar per unanimitat iniciar una ordenança per regular l'ús dels habitatges buits. La regidora d'Habitatge, Adela Morera, ha explicat com "des de l'equip de govern creiem que en l'escenari actual de crisi econòmica, l'adopció de mesures dirigides a atendre les dificultats per accedir a un habitatge o per mantenir-lo ha esdevingut una prioritat dins les polítiques socials d'habitatge. Iniciem els tràmits per aprovar un procediment de verificació d'habitatges buits que ens permeti aconseguir que els habitatges desocupats injustificadament s'incorporin al mercat immobiliari per mitjà de tècniques de foment, però també de tècniques d'intervenció administrativa".
Fins ara, ja s'havia aprovat un seguit de mocions, que ara es recolzen en la nova llei 18/2007 del dret a l'habitatge. La voluntat municipal és incidir de forma clara en la funció social de l'habitatge, en les situacions en què no s'aconsegueix. Per exemple, en el cas de famílies vulnerables socioeconòmicament amb necessitat residencial digna. En aquesta ordenança es detalla el programa d'inspecció d'habitatges buits i es regula el procediment per a la declaració d'ús anòmal de l'habitatge.
La finalitat de l'ordenança és detectar l'existència d'habitatge buit i aconseguir la seva mobilització al mercat per part de la propietat o titular d'un dret real. Tal i com resumeix la mateixa regidora, Adela Morera, "estic molt contenta que tots els grups municipals s'hagin sumat a aquesta ordenança, votant-hi a favor".
El ple aprova el Pla Local de Joventut
En la mateixa sessió plenària es va aprovar el Pla Local de Joventut. El pla, elaborat en dues fases, es va centrar primerament en l'estudi i anàlisi de la realitat juvenil capelladina a través d'una diagnosi elaborada de forma participativa. La segona fase del pla defineix les accions i els diferents eixos de treball a dur a terme durant els propers 4 anys en matèria de joventut. Aquestes accions i eixos estratègics se centren en tres línies: la creació de l'àrea de joventut, la creació de recursos que acompanyin en la transició a la vida adulta (formació, educació, ocupació, habitatge i salut) i el foment de la participació (cultura, lleure, oci espai jove i assemblea de la joventut).
La regidora de Joventut, Susanna Moreno, una de les principals impulsores d'aquest Pla Local explica que "la importància de tenir un Pla Local de Joventut rau en que a partir d'ara, podrem demanar subvencions per impulsar polítiques de joventut, i en que tenim un pla de treball estratègic que ens aporta un full de ruta clara de què cal fer en matèria de joventut. A més, gràcies a l'elaboració d'aquest pla, hem pogut identificar les necessitats i les inquietuds que tenen els i les joves capelladines i com podem avançar per a que el jovent se senti partícip i protagonista d'allò que passa a la vila. És important que ells se sentin subjectes actius i deixin d'ésser mers espectadors passius".