//Plugins sense CDN ?>
En el darrer ple extraordinari, va tenir lloc l'aprovació del Pla Local de Joventut per al quadrienni 2017-2020 de la Pobla de Claramunt. El document s'ha fet en base a una diagnosi que ha dut a terme la Fundació Pere Tarrés.
El govern de la Pobla va treure endavant en la sessió plenària del passat 22 de setembre el Pla Local de Joventut i l'aprovació del compte general de 2015, que els darrers mesos havia estat objecte de controvèrsia amb l'oposició. Pel que fa al Pla de Joventut, va rebre el vot a favor de tots els grups municipals del Consistori: PDeCAT, Participa!, Junts per la Pobla i ERC. El regidor de Joventut, Josep Aloy, va desglossar les diferents línies d'actuació que s'inclouen dins del pla, algunes de les quals són noves i d'altres es mantenen vist la bona acollida que tenen per part del jovent poblatà.
L'edil va explicar que el document s'ha elaborat en base a la diagnosi que va realitzar la Fundació Pia Institut Pere Tarrés, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que va incloure diverses reunions amb joves i representants polítics i tècnics. El document es basa en l'anàlisi de la realitat juvenil i les polítiques públiques de joventut i el desenvolupament de les necessitats i propostes de millora de les prioritats. Les línies generals se centren en dos blocs: el foment de la participació, la cultura i l'oci inclusiu com a motors de la cohesió juvenil i l'acompanyament en l'educació.
Entre els programes que es desplegaran en aquest quatrienni, el regidor va citar: Activa't +18, Associa't i Participa i Generacions. El primer, vol potenciar les activitats de lleure, cultura i oci entre el jovent de 18 a 29 anys. El segon, pretén facilitar espais de trobada entre els joves per tal que s'associïn i participin activament en la vida cultural i participativa del poble.
En el cas del programa Generacions, té com a objectiu crear un espai de convivència, comunicació i intercanvi entre la gent gran i el jovent. Pel que faals programes que tenen continuïtat, Josep Aloy va esmentar l'equipament juvenil del Cau Jove, Activa't, Orienta't, Treball en Xarxa i Espais, que es recupera de plans anteriors. El local del Cau Jove es va inaugurar el 2005 i està destinat als joves d'entre 12 i 29 anys. Està dividit en diferents espais i rep una mitjana d'entre una trenta i una quaranta d'usuaris diaris.
Activa't té com a finalitat l'organització de diferents activitats, per a joves d'entre 12 i 20 anys, que es programen trimestralment. Orienta't se centra en dues grans àrees: orientar el jove en el procés acadèmic i donar-li pautes en la recerca de feina. Quant al programa Treball en Xarxa es basa en treballar de manera conjunta amb el Consell Comarcal de l'Anoia i la Xarxa TET- Anoia Sud. I pel que fa a Espais es vol que sigui un espai d'estudi per donar suport als joves a l'hora de fer els deures i en el coneixement de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).