En el darrer ple extraordinari, va tenir lloc l'aprovació del Pla Local de Joventut per al quadrienni 2017-2020 de la Pobla de Claramunt. El document s'ha fet en base a una diagnosi que ha dut a terme la Fundació Pere Tarrés.
El govern de la Pobla va treure endavant en la sessió plenària del passat 22 de setembre el Pla Local de Joventut i l'aprovació del compte general de 2015, que els darrers mesos havia estat objecte de controvèrsia amb l'oposició. Pel que fa al Pla de Joventut, va rebre el vot a favor de tots els grups municipals del Consistori: PDeCAT, Participa!, Junts per la Pobla i ERC. El regidor de Joventut, Josep Aloy, va desglossar les diferents línies d'actuació que s'inclouen dins del pla, algunes de les quals són noves i d'altres es mantenen vist la bona acollida que tenen per part del jovent poblatà.
Una de les activitats que té lloc al Cau Jove, un dels equipaments juvenils del municipi
Entre els programes que es desplegaran en aquest quatrienni, el regidor va citar: Activa't +18, Associa't i Participa i Generacions. El primer, vol potenciar les activitats de lleure, cultura i oci entre el jovent de 18 a 29 anys. El segon, pretén facilitar espais de trobada entre els joves per tal que s'associïn i participin activament en la vida cultural i participativa del poble.
En el cas del programa Generacions, té com a objectiu crear un espai de convivència, comunicació i intercanvi entre la gent gran i el jovent. Pel que faals programes que tenen continuïtat, Josep Aloy va esmentar l'equipament juvenil del Cau Jove, Activa't, Orienta't, Treball en Xarxa i Espais, que es recupera de plans anteriors. El local del Cau Jove es va inaugurar el 2005 i està destinat als joves d'entre 12 i 29 anys. Està dividit en diferents espais i rep una mitjana d'entre una trenta i una quaranta d'usuaris diaris.
Activa't té com a finalitat l'organització de diferents activitats, per a joves d'entre 12 i 20 anys, que es programen trimestralment. Orienta't se centra en dues grans àrees: orientar el jove en el procés acadèmic i donar-li pautes en la recerca de feina. Quant al programa Treball en Xarxa es basa en treballar de manera conjunta amb el Consell Comarcal de l'Anoia i la Xarxa TET- Anoia Sud. I pel que fa a Espais es vol que sigui un espai d'estudi per donar suport als joves a l'hora de fer els deures i en el coneixement de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).