//Plugins sense CDN ?>
La Pobla és un altre dels municipis anoiencs que dedica un espai públic a la històrica jornada de les votacions. Amb nou vots a favor i dos en contra, els representans polítics poblatans van aprovar anomenar 1 d'octubre a la Plaça de l'Ajuntament, en record a la diada del referèndum de fa un any.
El passat dimecres, el ple de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, en la sessió ordinària, va decidir posar el nom de plaça 1 d'Octubre a la plaça de l'Ajuntament. La moció, que es va incorporar per urgència a l'ordre del dia, s'aprovava per nou vots a favor i dos en contra. En l'exposició del text es van esmentar els fets ocorreguts la jornada del referèndum sobre la independència de Catalunya i la intervenció de les forces policials. S'especifica que "considerem que aquest dia restarà present en la memòria de tots nosaltres i forma part de les grans jornades històriques d'aquest país". Per això, es proposa que la plaça de l'Ajuntament es passi a anomenar plaça 1 d'Octubre "com a reconeixement a tantes catalanes i catalans que hem vist trepitjats els nostres drets i llibertats, tant individuals com col·lectius".
La sessió no només va contemplar aquesta moció, sinó també les alternatives que es posen sobre la taula pels talls de la C-15. En l'apartat d'informes i propostes d'alcaldia, l'alcalde, Santi Broch, va informar de les gestions realitzades pel tall de la carretera C-15, anunciat per als dies 9, 10 i 11 d'octubre i que es va ajornar. Fa uns mesos, Broch es va posar en contacte amb el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, que el va adreçar al Centre d'Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), que el van informar que no hi ha cap protocol d'intervenció establert en casos de talls a la carretera. El que sí que es van comprometre és que des del Centre de Control de l'Eix Diagonal, concessionària de la via, i des de Trànsit es comunicaria a l'Ajuntament quan hi hagués un tall.
Així, davant aquests talls "i que els Mossos d'Esquadra no disposaven d'efectius per regular el trànsit, l'Ajuntament es va posar en contacte amb Protecció Civil per regular el pas de vehicles, sobretot, a les entrades i sortides de l'escola". L'alcalde va explicar també que va mantenir una entrevista amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, a qui va exposar el tema. A partir d'aquí es va ajornar el tall i es va dir que es miraria de minimitzar les molèsties ocasionades pel pas de vehicles pel mig del poble.
A més, en aquesta sessió es va aprovar, per unanimitat, el Pla Intern d'Igualtat de Gènere per al període 2018-2021. Aquest document té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats entre treballadors i treballadores i contribuir per a la incorporació de la perspectiva de gènere a tots els departaments del Consistori.
Aquest treball incorpora una diagnosi que descriu la situació de la qual parteix l'Ajuntament en matèria d'igualtat de gènere i un Pla d'Acció que proposa les accions per combatre situacions que puguin ser discriminatòries per motius de gènere. El pla l'ha impulsat l'Ajuntament, amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) i l'ha portat a terme la Diputació de Barcelona que ha contractat la societat Amaltea Igualtat SCCL que l'ha redactat.