//Plugins sense CDN ?>
Unes 150 persones es van aplegar aquest diumenge a l'Observatori de Pujalt per intentar veure les Perseides, conegudes popularment com les llàgrimes de Sant Llorenç. Només els més persistents, van poder observar, de matinada, alguns estels fugaços, degut als núvols que van tapar el cel pràcticamwnt tota la nit. Els assietnts també van poder gaudir de les activitats organitzades pel centre.
A les 6 de la tarda es va realitzar una visita a l'Observatori de Pujalt, "recorrent els diferents aparells meteorològics que s’utilitzen, d’una observació solar per coneixen millor la nostra estrella, d’un seguit d’experiments científics per entendre per quina raó es produeixen els diferents fenòmens meteorològics i, finalment, d’un viatge virtual, amb imatges reals, pel nostre sistema solar. Els participants també van posar a prova el seu coneixement sobre astronomia amb un concurs interactiu per a totes les edats! Malgrat els núvols que ens acompanyaven, l’activitat va poder-se desenvolupar amb total normalitat" expliquen des del centre.
De nit, es van anar afegint més persones, especialment famílies, preparades per poder gaudir de l'espectacle de la pluja d'estels. A 2/4 de 10 van iniciar-se les xerrades explicatives sobre aquest fenómen, "pensades amb la intenció de que els observadors, a part de disfrutar de l’espectacle, sabessin exactament què són les pluges d’estels, a què són degudes, com i quan es poden observar" assenyalen els organitzadors de la trobada.
El mal temps, el cel ennuvolat, va fer que la majoria dels assistents, abandonessin el recinte per tornar a casa, desistint en el seu objectiu de veure la pluja d'estels. Només un reduït grup va poder veure alguns estels fugaços.
Des de l'observatori recorden que "la següent pluja d’estels més intensa que tenim al calendari serà a finals d’any, concretament els 13-14 de desembre. Es tractarà de les Gemínides i nosaltres, com sempre, estarem a l’Observatori de Pujalt per compartir-les amb vosaltres".