TORNAR
PUBLICITAT

La població d’Igualada creix un 19% en els darrers 10 anys

La mitjana d’edat es manté als 40 anys

societat
Dilluns, 12 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Són dades que es desprenen de l’Informe Demografia de la Salut d’Igualada 2000-2009, elaborat per l’Agència de Medi i Salut – IMIS, el primer estudi d’aquest tipus a la ciutat. Les xifres s’han recollit a través del padró municipal de la ciutat, i apunten a un creixement poblacional del 19% (segons l'Idescat, 32.516 habitants l’any 2000 i 38.918 habitants l’any 2009). Segons l’informe i també les opinions de professionals assistents a la presentació, durant el 2009 i els primers mesos del 2010 s’ha registrat una important davallada de la natalitat.

Presentació de l'informe, a l'Hospital d'Igualada

Com al conjunt català, l’estructura poblacional registra un envelliment progressiu de la població: l’any 2009 a Igualada el 66,6% de la població tenia entre 15 i 64 anys; el 16,9% més de 65 anys i el 16,6% era menor de 14 anys. En relació amb l’Anoia i Catalunya, Igualada registra una xifra lleugerament superior de persones de més de 64 anys; en canvi, la ciutat té menys percentatge d’habitants d’entre 15 i 64 anys, i també menys persones menors de 14 anys si es compara amb la mitjana de la comarca.

Pel que fa a la població estrangera, l’estudi apunta que l’any 2009 un 13,7% dels igualadins tenia nacionalitat no espanyola; d’aquests, prop del 70% són de nacionalitat marroquina.

40 anys

L’edat mitjana dels ciutadans igualadins és de 40 anys, segons l’informe perquè, tot i que hi ha més gent jove, la gent gran ho és més. També es veu una davallada de la natalitat durant el 2009, tendència que segons els professionals mèdics que van assistir a la presentació de l’informe continua durant aquests primers mesos del 2010. Sobre les causes, s’apuntava a la crisi com un motiu de l’aplaçament de la maternitat, i també pel fet que la població estrangera ha anat adaptant-se a la tendència de tenir menys fills.

En la presentació, el president de l’Agència de Medi i Salut, Jordi Aymamí, va destacar la importància d’aquest primer informe, que aporta dades reals sobre la configuració de la població igualadina i de les tendències, de manera que pot ajudar a la planificació i al dibuix dels escenaris futurs.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.