TORNAR

Es presenta un protocol anoienc d'abordatge de la violència masclista "que facilita la intervenció"

El document està basat en el Protocol Marc aprovat per la Generalitat

societat
Dimarts, 29 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, al Campus Motor de Castellolí, va tenir lloc la presentació del Protocol per a l'abordatge de la violència masclista a l'Anoia. Diverses tècniques de les àrees de la Dona i d'Igualtat dels ajuntaments de la comarca hi van intervenir. L'acte va comptar amb unes 60 persones i també amb la ponència de Begoña Roman, professora en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Secretària executiva de Ethos Ramon Llull.

El protocol sobre el tractament de la violència de gènere ja és una realitat a la comarca. El document ha estat liderat des del Consell Comarcal de l'Anoia. Carme Vilarmau Piñero, cap de l'Àrea d'Igualtat i Inclusió Social del Consell ha estat, per encàrrec de l'Institut Català de les Dones, la coordinadora de la Comissió integrada per Nati Veraguas Aguilera (SIE Catalunya Central), Mireia Prat i Aragay (Agent d'Igualtat MICOD) i Laia Rosich Solé (Consultora especialitzada de l'entitat "El Safareig"). Es va presentar la setmana passada, al Campus Motor. L'objectiu del protocol és que pugui esdevenir un recurs pràctic, que faciliti la intervenció i la pràctica professional de les persones que treballen directament amb la violència masclista i que pugui donar resposta a les necessitats detectades.

El president del Consell, Xavier Boquete, amb Francisco Guisado, de la MICOD, en la presentació de l'acteLa presentació de l'acte, que va reunir més d'una seixantena de persones entre regidors/es i alcaldes/ses de diferents municipis, així com personal tècnic de diverses administracions i entitats, cossos de seguretat, entre altres, va anar a càrrec del President del Consell Comarcal, Xavier Boquete i Sàiz i de Francisco Guisado Santano, Delegat de l'Àrea d'Igualtat de la Mancomunitat Intermunicipal de la conca d'Òdena. La presentació tècnica del document va anar a càrrec de Laia Rosich Solè, de l'entitat El Safareig i Carme Vilarmau Piñero, coordinadora de l'equip de treball a l'Anoia.

"Els protocols són necessaris per a explicitar i coordinar esforços necessaris que es requereixen per a gestionar situacions complexes. Però per molt ben dissenyats que estiguin, no tindran l'èxit que persegueixin sense un convenciment i dedicació dels professionals involucrats. No basta ni amb la bona voluntat, ni en aplicar-los sense mes, sinó en saber quan activar-los davant d'un cas concret i particular. Per això exigeixen capacitats ètiques i comunicatives, i requereixen d'un entorn professional i organitzatiu que les promogui i les reconegui", van assegurar les impulsores.

El document, fruit del treball coordinat dels agents que formen part de la xarxa de serveis d'atenció a les persones de l'Anoia, contextualitza en el territori l'abordatge de les diferents formes de violència a partir del Protocol Marc publicat per la Generalitat. Així mateix, pren també com a punt de referència el Protocol de la Catalunya Central. El material presentat conté informació revisada i actualitzada en relació al fenomen de la violència masclista i s'estructura en quatre nivells en els quals s'ha de desenvolupar les intervencions: la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.