TORNAR

Es presenten més de 230 demandes per desnonaments a l’Anoia durant aquest primer mig any

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’Anoia assessora i aconsella

societat
Dilluns, 25 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des de principis d’aquest any i fins el passat dia 15 de juny els jutjats d’Igualada han rebut 231 demandes per desnonaments a la comarca. La xifra engloba tant les que es van presentar per impagament de lloguer com d’hipoteca. La Plataforma d'afectats per la hipoteca a l'Anoia realitza cada dimecres sessions informatives obertes al públic per explicar, aconsellar i ajudar als afectats.

Sessió informativa a Igualada

Jutjats d'Igualada

231, aquesta és la xifra de demandes per desnonaments a la comarca de l'Anoia que s’han presentat als jutjats d’Igualada durant els primers 6 mesos del 2012.

Segons el Deganat dels Jutjats, la majoria (120) corresponen a demandes per impagament d’hipoteca, és a dir, que el propietari d’un immoble ha deixat de pagar els rebuts de la hipoteca i, en aquest cas, l'entitat bancària ha presentat una demanda per poder recuperar la finca.

La resta (111) fan referència a falta de pagament de rendes o extinció del termini del contracte de lloguer. En aquest cas, és el llogater del pis qui deixa de pagar.

Si ho comparem amb altres anys, durant aquests primers sis mesos del 2012, s’han presentat més demandes per desnonament respecte la meitat del total de l’any passat, que van ser de 446. D’aquestes, 227 van ser per execució hipotecària, i 219 per impagament de lloguer. El 2010 la xifra de sentències de desnonaments a l'Anoia va ser superior. Se'n van presentar 544, de les quals 284 van ser per no pagar els rebuts de la hipoteca, i 260, per no pagar els rebuts del lloguer.

Suport als afectats

Cada dimecres la Plataforma d’afectats per la hipoteca a l’Anoia realitza sessions informatives, obertes a tothom, per explicar, aconsellar i ajudar a les persones que es troben en un procés de desnonament. Durant les trobades s’expliquen quins drets tenen les persones afectades, què poden reclamar, què significa la dació en pagament, quins processos s’han de seguir des del primer moment, etc. Les sessions es realitzen a Igualada, però també s'han celebrat trobades en altres municipis de la comarca com Capellades i Calaf.

Ramon Carrasquet, representant de la plataforma explica que el principal objectiu és ‘donar suport a les persones que passen per aquest tràngol des del primer dia que saben que poden ser desnonades’. Carrasquet comenta que ‘encara són molt poques les persones afectades que venen a la plataforma’. Remarca que ‘el gran problema és la vergonya de la gent a demanar ajuda i el fet d’explicar la seva situació econòmica a altres persones’. Des de la PAH Anoia es demana a la societat que 'es trenqui amb la barrera de la vergonya' per tal de poder ajudar 'a la gent que ens necessita'.

La Plataforma d’afectats per la Hipoteca a l’Anoia està formada per 8 persones, alguns afectats, i d’altres voluntaris adherits a la Plataforma Prou Retallades de Capellades. Les sessions informatives són obertes a tothom i es realitzen cada dimecres a la tarda, a partir de les 19h, al carrer Delícies, 29, d'Igualada. Telèfon de contacte: 682 028 496 / 607 999 564.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.