TORNAR

El pressupost participatiu de Joventut d'Igualada durà a terme les tretze propostes presentades

Una trentena de joves pren part en l’assemblea que decideix on es dedicaran els 15.000 euros dels pressupostos participatius

societat
Dijous, 12 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'assemblea Impuls ha decidit que tots els projectes presentats enguany es desenvolupin. Per donar cabuda a totes les propostes, s'han reajustat les partides destinades als projectes més costosos.

L'equipament juvenil la Kaserna va acollir l'assemblea de joves Impuls en què es van presentar les 13 propostes per desplegar amb els 15.000 euros que dedica l'Ajuntament d'Igualada als pressupostos participatius. Una trentena de joves van prendre part a l'assemblea, a més de la dinamitzadora de Participació Juvenil, la cap de serveis de Joventut i la regidora d'Ensenyament i Joventut.

Els participants en l'assemblea, a finals de febrerEs va començar amb una roda de presentació de les propostes i posteriorment es va debatre i consensuar els projectes que formarien part de l'#agendaimpuls2020 d'Igualada. L'acord va ser reajustar els pressupostos més elevats de les propostes presentades per poder incloure els 13 projectes. Les propostes joves que s'impulsaran són de temàtiques molt diverses i posen èmfasi en activitats de sensibilització i formació, artístiques i que treballen des de la perspectiva de gènere, la inclusió i la sostenibilitat mediambiental, i també hi ha projectes que volen fomentar l'esport, l'oci i la cultura entre el jovent de la ciutat. En tots ell casos són "activitats obertes a tothom i gratuïtes" i se'n publicarà l'agenda a l'abril, a través del compte d'Instagram @impulsjoves i del web de Joventut i altres mitjans de difusió. Durant aquest mes de març l'assemblea està treballant el calendari i la planificació del desenvolupament dels projectes que s'impulsaran.

Els projectes aprovats són uns tallers per a joves amb diversitat funcional (LSE, Oratòria i Serigrafia), que farà pel col·lectiu Autogestors; l'exposició multidisciplinària del col·lectiu de joves artistes Artika; la segona edició de l'Electra Festival; la construcció d'un espai jove multidisciplinari, la Minotaura; la ruta teatralitzada modernista, impulsada per Nayara Rodríguez i Alan Gómez; la creació d'una editorial feminista, impulsada pel col·lectiu de dissenyadores i il·lustradores Refem; la construcció de vies d'escalada gratuïtes; fer unes jornades i un mural participatius sobre el canvi climàtic; el Geek's journey sobre rol i cultura japonesa; monòlegs en clau feminista i presentació del llibre 'Viajar solassin dinero y sin miedo', d'Elisa Coll; Cooperació, impulsat per Marc Rossell; els concerts de música jove emergent; i, finalment, tallers de sensibilització LGTBIQ+ per una Anoia inclusiva, impulsat per Albert Rabell que forma part de la Comissió LGTBIQ+ de l'Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.