//Plugins sense CDN ?>
Calaf, amb un 22% de població nouvinguda, és el segon municipi que ofereix aquestes sessions; de fet, són quatre els que aquest any han iniciat aquestes actuacions. Primer va ser Piera, el proper 20 d’octubre serà Santa Margarida de Montbui i el dia 21 Vilanova del Camí.
Anahí de Febrer, tècnica de polítiques migratòries del Consell comarcal, ha explicat que aquestes sessions donen inici a un procés formatiu d’una durada de 30 hores, el Circuit d’acollida. Aquest circuit, d’assistència voluntària, s’adreça a aquelles persones que portin un màxim de tres anys empadronades al municipi i està format per quatre mòduls de coneixement de l’entorn (8 hores) i un curs de català inicial (20h). Aquelles persones que assisteixin al 80% de la formació rebran un diploma acreditatiu que podrà tenir validesa en el cas que l’ajuntament hagi d’emetre un informe d’arrelament social favorable. Recordar que les persones que es troben en situació irregular al país i volen sol•licitar un permís de residència per circumstàncies excepcionals per arrelament social necessiten un informe social de l’ajuntament que acrediti el seu grau d’arrelament.
La inserció socio-laboral de les persones nouvingudes és el primer pas cap a la seva integració plena en els municipis d’acollida. Les actuacions en matèria d’acollida impulsades pel Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Anoia s’avancen al que vindrà determinat l’any vinent per la “Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya” , text que emmarcarà l’implementació dels Plans d’acollida a la resta de municipis catalans.