//Plugins sense CDN ?>
La zona de la Banya d’Àfrica està patint una de les situacions més greus de sequera de l’última dècada, fet que comporta una important crisi alimentària. Per això, des de diferents institucions s’ha fet una crida per a recaptar fons i poder proveir aquells països d’aliments, aigua i altres estris de primera necessitat.
Joan Requesens, regidor de Cooperació afirma que 'l’aportació provindrà del fons d’emergències que disposa el departament de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada'.
Mobilització davant la situació d'emergència humanitària
Sílvia Grados detalla que, en rebre el comunicat de la Federació Internacional, va enviar una notificació a la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament, així com a altres entitats. Respecte d'això, Grados agraeix 'la bona resposta per part de les entitats, que han donat el seu suport unànime i eficaç'.
Alhora, Sílvia Grados avança que els 3.000 euros serviran 'com a primera ajuda d'emergència', que inclou alimentació, aigua i necessitats sanitàries.
Segons l’informe de la Creu Roja, la sequera que està vivint aquesta zona ha causat greus problemes a Etiòpia, Kènia, Djibouti i, sobretot, Somàlia. La vulnerabilitat de la població a causa de la pobresa crònica, els canvis de vida, l'augment de la població i els conflictes bèl·lics, han deixat milions de persones exposades a les conseqüències d’aquest fet climàtic extrem.
L'acció que ha dut a terme Creu Roja, a banda de mobilitzar-se per aconseguir ajudes, ha estat desplaçar els delegats que tenen treballant a terreny africà en projectes d'alimentació a les zones que ara es troben en situació crítica.
La situació a Somàlia és particularment complicada, per la qual cosa gran part de la població està emigrant als països fronterers. El nombre de desplaçats somalis ha augmentat considerablemen, Kènia rep diàriament uns 2.000 desplaçats en direcció a Dadaab i Etiòpia uns 1.300 cap a Dolo Ado.