//Plugins sense CDN ?>
Janine Künzi és pedagoga, infermera, assistent social i militant del Procés Constituent. El seu marit, l’Arcadi Oliveres, junt amb la Teresa Forcades són els impulsors i fundadors d’aquesta entitat. Amb aquesta exposició, Janine Künzi vol fer entendre que un canvi social és possible i necessari
En aquesta xerrada s'explicarà que hi ha molta feina per fer i que cal treballar en l'educació en valors, en intentar ser competents en lloc de ser competitius, ''per evitar que la societat vagi a la deriva' i segueixi imperant la llei del més fort, tant a nivell personal com col·lectiu''. Des de l'assemblea pel procés constituent s'explica que ''Fins que no deixem de premiar actituds com l’egoïsme, la competència i la cobdícia, cap canvi serà possible. Al contrari, si apostem per la confiança, la cooperació i la voluntat de compartir i les posem com a metes vitals, la transformació serà inevitable''.
“El nou ordre ha d’harmonitzar l’ésser humà social amb l’ésser humà individual. Ha de permetre a l’individu una convivència pacífica amb els altres sense que quedi privada la seva llibertat” ha afirmat Janine Künzi.
'Fins que no tinguem garantida una llar i un treball digne - s'explica des del Procés Constituent- una escola i una sanitat públiques dignes i de qualitat, serà molt difícil aconseguir eradicar la pobresa i la injustícia''.
També s'exposa que ''No podem seguir rescatant bancs amb diners dels nostres impostos, i quedar endeutats de per vida, per enriquir més als que ja són rics, ni deixar famílies al carrer mentre hi ha milers d’habitatges buits''.
Finalment es formula la pregunta: ''Podem seguir pensant que un canvi d’actitud cap al bé comú és una utopia? O pel contrari, la utopia és creure que ens en sortirem d’aquesta crisi si no ens impliquem personalment i no fem res més que seguir posant les nostres expectatives de millora en mans dels que ens han portat a la situació actual?''.