TORNAR
PUBLICITAT

El projecte 'Tu també fas història' torna a Vilanova

societat
Dijous, 17 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Can Papasseit va acollir la setmana passada la cerimònia de retorn del projecte de recuperació de la memòria històrica en fonts orals a les que hi van assistir prop d’un centenar de persones. Protagonistes, voluntaris, familiars, amics i representants del consistori vilanoví van viure aquest acte amb gran expectació i emoció. La cerimònia va començar amb la projecció d’un audiovisual que va oferir als assistents un tast del què ha estat més de dos anys de treball.

presentació del projecte

El projecte Tu també fas història, coordinat pel Grup de Recerca en Ciències Socials, CERCA, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Memorial Democràtic, ha servit per recollir el testimoni de 30 persones, ciutadans anònims que no surten a la història escrita, que han parlat de temes ben diversos: la família, les relacions, el municipi, els antics oficis... Roser Grau, membre de CERCA i coordinadora del projecte Tu també fas història explica que “amb aquesta trentena d’entrevistes s’ha generat un patrimoni històric, cultural i material molt valuós en el que s’hi ha dedicat molts esforços, institucionals i a través dels voluntaris, que ha estat un dels actius més importants del projecte.

Núria Fàbregas, una de les voluntàries del projecte va parlar des de la seva experiència que va qualificar de molt gratificant. Fàbregas va afirmar que amb aquesta iniciativa ha guanyat nous avis i molta informació.

A la roda d’intervencions també hi van participar Josep Maria Massana, Maria Luque i Miguel Sánchez que van compartir amb la resta de companys i públic en general les seves expectatives respecte al projecte. Estan segurs que el seu testimoni servirà perquè els més joves coneguin la història de Vilanova del Camí que no està escrita i que s’ha anat forjant entre tots.

L’Alcalde Joan Vich, que va tancar els parlaments, va mostrar-se satisfet del projecte que “ha servit per posar rostre i veu a la nostra història local”.

Les persones que han estat entrevistades han estat: Emilio Longaron, Emilia Calle, Daniel Tomàs, Maria Luque, Socorro García, Josep Maria Massana, Digna Bonsfills, Jaume Rovira, Asensio Sánchez, Angelina Sirvent, Paco Seva, Josep Valentí, Marcel·lí Gassol, Francisco López, Mercè Soler, Francesc Pareta, Gaspar Burria, Teresa Farreras, Jaume Ferrer, Antoni Bernades, Glòria Caselles, Joaquina Cascales, Lluís Marimon, Antonio Sánchez, Montserrat Fàbregas, Domingo García, Rosa Morreres, Miguel Sánchez, Deogracias Hernández i Pedro Ruiz

Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de l’IES Pla de les Moreres, la Biblioteca Vilanovina, el Col•lectiu Vilanoví de Difusió i Recerca i la Universitat Autònoma de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.