//Plugins sense CDN ?>
L’acte protocolari d’inauguració va ser presidit per l’alcalde montbuienc Teo Romero, la presidenta de la Fundació La Tossa Glòria Nasarre i el responsable de la gestió del nou restaurant Salva Millera, en representació de l’empresa Esport6 SCCL, una marca de FrescCop que forma part de l’agrupació de cooperatives Xarxa Gedi. Tant les autoritats com les pubilles de Montbui van destapar la corresponent placa protocolària d’inauguració i a continuació van fer un recorregut per les instal·lacions del nou restaurant, un espai condicionat i adaptat, amb diferents sales, un entorn privilegiat i tots els serveis d’atenció als visitants en perfecte estat.
A continuació va arribar el moment dels parlaments. Salva Millera, en nom dels gestors del Restaurant La Tossa va convidar els assistents “a participar d’aquesta jornada tan especial, que ha pogut arribar després de l’esforç de molta gent'.
De la seva banda, Glòria Nasarre, en representació de la Fundació La Tossa va tenir paraules d’agraiment “per a la Xarxa GEDI”, com a gestors del restaurant, i els va desitjar “tota la sort en la gestió del nou equipament”. Nasarre va recordar que la Fundació “té com a objectiu principal donar a conèixer i estimar tot l’entorn patrimonial de La Tossa, especialment les vessants històrica, cultural i religiosa”. “Pocs es podien pensar aquells pioners, estudiosos del CECI, que durant els anys 50 van començar a treballar per cuidar aquest entorn, i que amb els anys va veure com arribaria una carretera, que obriries una aixeta i sortiria aigua i et podries rentar les mans, que hi hauria electricitat...Poc es podien imaginar aquells pobladors de La Tossa que a finals de la Guerra Civil rebien als visitants amb un càntir d’aigua fresca que avui en dia tindríem aquí dalt el mateix càntir d’aigua fresca, però també un modern restaurant”.
De la seva banda l’alcalde de Montbui Teo Romero va assenyalar “que estem avui en un dia molt important, el dia del renaixement d’aquest espai i del tornar a bategar”. El batlle va assenyalar que “quan fa nou anys vam constituir el Consorci La Tossa no era només per fer el manteniment, volíem donar-li impuls a La Tossa, i aquest bategar es pot aconseguir amb el restaurant, que ha estat possible per la gran col·laboració entre el món públic i el privat”. Romero va tenir paraules de record per a “la generosa tasca de manteniment de la qual sempre se n’han ocupat altruistament les persones de la Fundació. Ha estat una tasca de molts dies de voluntarisme, d’estima d’aquest entorn natural...Volem fer un agraiment a totes aquestes persones que han vetllat per La Tossa”. L’alcalde va recordar que La Tossa té un destacat simbolisme i protagonisme a les vides de totes les persones de la conurbació, i va recordar “que aquest entorn té un gran valor natural, patrimonial, cultural, simbòlic, religiós...Per a nosaltres La Tossa és un símbol d’identitat, cultura i història”.
L’alcalde va recordar que “per fer possible aquest dia han calgut molts esforços i moltes tasques. Entre d’altres portar l’aigua i la potència elèctrica, que són fites bàsiques i com no la gran tasca que han fet els gestors del restaurant”. El batlle va assenyalar que “la Tossa pot ser una gran descoberta turística per a la gent de l’Àrea Metropolitana. Estem a menys d’una hora de Barcelona. Tenim unes comunicacions privilegiades. Es pot venir des de la Diagonal i fins La Tossa sense passar cap semàfor i en un breu espai de temps”. Per cloure el seu discurs l’alcalde va assenyalar que “l’objectiu és que la marxa del restaurant generi els recursos suficients per garantir que aquest bategar de La Tossa continuï, i que aquesta col·laboració entre l’àmbit públic i el privat continuï”.
Després de l’acte protocolari van començar un seguit d’actes festius i culturals. Primerament, la narradora Anna Garcia va explicar diferents contes per a petits i grans a tocar de l’ermita. A continuació l’historiador montbuienc –i membre de la Fundació La Tossa- Daniel González Caldito va dur a terme dues rutes històriques, les quals van comptar amb escenes teatralitzades pels artistes dels membres del grup Gralla.
Seguidament es va dur a terme un emotiu concert del grup “Els amants de Lulú” i ja de nit es va poder gaudir d’un iglú de vent i d’un concert de “bossa nova” previ a un sopar popular-botifarrada. Va cloure la jornada amb un concert de música en viu a la terrassa del restaurant.
Durant tota la jornada el degoteig de visitants va ser constant i es calcula que prop de 2000 persones van pujar durant tota la jornada fins aquest emblemàtic espai. Per evitar col·lapsar de cotxes els accessos al cim es va habilitar un servei d’autobus que portava els visitants des de la plaça de la Sort del Nucli Antic i fins dalt de La Tossa. La jornada es va celebrar amb civisme i molta participació.