//Plugins sense CDN ?>
Igualada és una de les capitals de comarca catalanes amb una xifra de reciclatge més pobra. Els motius de l'estancament en la recollida selectiva i el per què del funcionament del servei es posaran sobre la taula en el proper Dimarts de Diàlegs que s'organitza a l'Ateneu.
La sessió del mes d'abril del Dimarts de Diàlegs tractarà com es fa el reciclatge i la recollida selectiva a Igualada. Serà amb el títol 'Per què Igualada no recicla?', aquest dimarts 25 d'abril, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí. Igualada es troba entre els 200 municipis de Catalunya que menys reciclen: els igualadins només reciclen un 25% de les escombraries que generen. Pel que fa a l'Anoia les dades també són baixes, ja que és la sisena comarca que menys recicla del país.
L'objectiu del debat és saber quines són les causes d'aquest fet i quines mesures es podrien adoptar per revertir aquestes xifres. Vol conèixer com es pot despertar la consciència ciutadana sobre el reciclatge, quines actuacions hauria de fer l'administració i quines experiències d'èxit hi ha en altres municipis. DdD també vol analitzar perquè és necessari reciclar.
La convidada, Maria Calaf
L'ambientòloga Maria Calaf, que està especialitzada en gestió i prevenció de residus i forma part de la consultora ETN, obrirà l'acte. A través d'un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Calaf desgranarà quin és el moment que viu el reciclatge en general, quines solucions hi ha per augmentar la consciència ciutadana i quins models d'èxit existeixen.
Després, torn per la Fila 0 amb noves òptiques per al debat com les que aportaran Gemma Serch (Cap de servei de Medi Ambient de l’'juntament d’Igualada), Alfons Recio (Tècnic de Medi Ambient), Josep Castelltort (Consultor de Medi Ambient), Pep Valls (Consultor en Màrqueting estratègic i autor de campanyes de conscienciació sobre el reciclatge), al Consell Comarcal de l'Anoia i també a l'empresa pública de gestió dels residus a la ciutat entre Ajuntament i FCC Societat Municipal Mediambiental d'Igualada, aquests pendents de confirmar. Com en qualsevol sessió de Dimarts de Diàlegs, el públic també podrà intervenir-hi i dir-hi la seva, ja sigui a través de preguntes o reflexions. Aquesta serà la 30a sessió de DdD.