//Plugins sense CDN ?>
Diferents pastisseries de l'Anoia coincideixen a afirmar que aquest any les figures estrelles seran ‘Bob Esponja', 'Tiana y el sapo' i els ‘Gormitis’. Tots aquests són personatges de dibuixos animats que enguany han tingut protagonisme, ja sigui al cinema o a la televisió. També afegeixen que, si el Barça va bé, com és el cas, es venen moltes figures del club blaugrana i aquest any el jugador estrella és Messi, segons corroboren des de la pastisseria Pujó, de La Llacuna. La pastisseria de Tous La plaça, fins i tot ha venut figures de l'entrenador Pep Guardiola. Els establiments han de preveure la demanda amb molt de temps d'antelació, ja que comencen a preparar les figures de xocolata després de Reis. Segueix essent una feina molt artesanal i porta molta feina, per tant, ho han de tenir tot preparat quan comenci la temporada de mones.
Canvis socials, canvis en la tradició
Segons les pastisseries, la tradició de la mona de Pasqua no s'ha perdut i el padrí cada any segueix regalant-la al seu fillol. No obstant això, des de la pastisseria Targarona d'Igualada observen que cada vegada els padrins són més joves, i que molts nens que de fet no estan batejats també reben aquest dolç tan esperat per les festes de Pasqua. És a dir, que preval la tradició de la mona, del regal, tot i els canvis socials i culturals.
A més, segons la pastisseria La Lionesa de Calaf les dates de venda de les mones també estan canviant molt. Cada vegada la gent encarrega més els pastissos per anar-los a buscar passat Dilluns de Pasqua. Els pastissers ho atribueixen al fet que la gent aprofita més aquestes dates per marxar de vacances i no per quedar-se a casa com es feia abans. Finalment, l'últim canvi important és que cada vegada la gent demana les mones més petites, potser perquè les famílies cada vegada tenen menys fills o perquè els nens poden menjar dolços sempre i la mona és cada vegada un regal més simbòlic.
A la carta
Les mones típiques, de sara i fruita, són les que se segueixen venent més però, segons la pastisseria Fidel Serra, cada vegada la gent demana més 'mones a la carta' i els pastissers s'adapten als gustos dels consumidors. Per exemple, en aquest establiment fan mones de nata, xocolata, gema... A més a més, han observat que cada dia hi ha més intoleràncies alimentàries i la gent demana mones sense ametlles, sense nata, sense llet o sense ou, a causa de diferents al•lèrgies.
Innovació
Cada any que passa les pastisseries busquen noves estratègies per cridar l'atenció dels clients. A la pastisseria Pla, d'Igualada, proposen fer ous de xocolata amb una foto al gust del padrí. La tècnica que es fa servir és la serigrafia, i permet estampar qualsevol foto en la xocolata i convertir en comestible qualsevol cara que desitgem. A la Pastisseria Targarona han rebut demandes de posar petits regals dins dels ous de xocolata tradicionals; un dels regals que més recorden és un anell de compromís. A la pastisseria Guasch, de Capellades, afirmen que cada vegada es comencen a vendre més mones de trufa, una opció que a poc a poc va guanyant terreny als tradicionals pastissos de sara o fruita.