//Plugins sense CDN ?>
El primer informe en el Pla d'Atenció, es posa de manifest que tot i que la situació actual no és percebuda com a problemàtica ni accentuada per part de la població, sí que hi ha alguns elements a destacar i a corregir. En aquest sentit sobre el consum de tabac, es percep que la major part dels joves que comencen a fumar ho fan entre els 15 i els 17 anys. En relació al gènere cal dir que en la majoria de substàncies el consum és molt superior en homes que en dones, especialment en el consum de cocaïna i cànnabis, en alcohol i tabac, mentre que passa a la inversa quan parlem de fàrmacs tranquil·litzants.
Així mateix l'accés a les drogues no sembla complicat i els joves saben on trobar-ne, igual que amb el consum d'alcohol.
Pel que fa a l'entorn educatiu, si bé els joves són conscients que tenen més informació que abans, sovint no hi ha prou coordinació, seguiment o atenció pel que fa als continguts, cosa que provoca un cert desequilibri i desinformació.
A nivell de prevenció, ni pares ni joves no sembla que tinguin clar on demanar assessorament, ja que no hi ha un centre de referència en qüestió. En aquest sentit hi ha recursos potents i especialitzats per als casos més complexos, amb equips preparats, però s'ha detectat que els casos menors es perden amb més facilitat.
El sistema coixeja també per la part de rehabilitació i reinserció i la necessitat que els cossos de l'ordre, a banda d'activar directament el m,ecanisme sancionador, aquest haurioa d'anar acompanyat d'un seguiment assistencial i pedagògic. D'altra banda els controls poreventius i la detecció de drogues funciona corectament, segons l'estudi, tot i que s'ha detectat que el principal perill es troba en la conducció entre poblacions i no dins el propi nucli urbà.
Objectius del Pla
Els principals objectius d'aquest pla, amb 4 anys com a termini són reduir el número de consumidors a Igualada, reuir el dany associat al consum, retardar l'edat d'inici de consum de substàncies, reduir l'oferta mitjançant el control dels cossos de seguretat, assegurar que els pares i mares tinguin informació vàlida suficient i, entre altres, assegurar que la majoria d'alumnes al finalitzar l'educació obligatòria hagin rebut suficient informació.
Un altre dels objectius és crear, abans d'acabar l'any, l'Observatori Municipal de Drogodependències, que vetllarà per la implantació del Pla i estarà atent als canvis que en aquests 4 anys de projecte es puguin produir a l'entorn de les drogodependències.
Aquest dimarts també s'ha inugurat al Museu Comarcal l'exposició 'I tu de què vas?', una eina educativa de la Diputació de Barcelona. És una exposició itinerant sobre la rpevenció de les drogodependències que s'adreça a adolescents d'entre 12 i 16 anys. Durant la visita es treballa ambn els joves els determinants de la conducta (informació, creences, actituds, influències i rpesa de decisions) per prevenir el consum de drogues.
S'organitzen visites guiades pels instituts de la comarca i està oberta també al públic.
Juan
7 d'octubre 2009.19:30h
Ay que ver que bien visten los comunistas hoy en día. Que lujo.