//Plugins sense CDN ?>
Mentre no tinguin un pla d’ordenament propi s'hauran d'atendre a les normes redactades pel departament de Política Territorial i Obres Públiques amb l'acord de cadascun dels municipis. En aquestes es preveu la delimitació de sòl urbà i sòl no urbanitzable, ordenances d'edificació bàsiques i plànols d'ordenació per a cada terme municipal, així com la previsió de reserves d'equipaments i d'espais lliures.
Segons Jesús Torrents, alcalde de Sant Martí Sesgueioles, l'ajuntament ja tenia previst fer un POUM per al municipi i espera tenir-lo aprovat en el període d'un any. Un cop aquest POUM estigui vigent, les normes de planejament actuals seran derogades. Jesús Torrents està conforme amb el contingut d'aquestes normes: la majoria de les al·legacions que van ser presentades per millorar el document inicial van ser acceptades. A més a més afegeix que en el poble ‘no hi ha pressió urbanística i per tant, no és una llei problemàtica’.
Calonge de Segarra només comptava amb una delimitació del sòl rural i del sòl urbà. Segons l'alcalde, Xavier Nadal, des del 2006 que en el municipi es treballa per redactar un planejament, però això és molt costós i difícil d’assolir per als pobles petits. A més a més, afegeix que a Calonge no és estrictament necessari un pla com aquest ja que el poble no té intenció de créixer sinó de millorar els espais existents. Xavier Nadal es mostra content amb les normes aprovades per la Generalitat ja que preveuen espais per a equipaments municipals necessaris al poble.