La pagesia d'arreu de Catalunya, Anoia inclosa, obrirà les portes del 3 al 5 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra. Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions.
Una de les visites guiades, l'any passat.
Les activitats estan pensades, també, per als més petits.
A l'Anoia, a finals d'abril ja s'hi han apuntat 7 explotacions agràries (Cal Quim; Cigronet de l'Alta Anoia; El ramat; Llegums, cereals i farines d'agricultura ecològica Josep Mestre; Mas Buret. Som apicultors; Productes ecològics Puig Aguilera; i Torrents Viñas Fruits), el restaurant L'Eucaria, 5 allotjaments (Cal Grau de la Llavinera; Cal Riba, Hotel Can Alemany, Masia d'agroturisme Cal Ros i Residència creativa Cal Pinyota) i 1 activitat complementària que permetrà descobrir el mercat de Calaf a partir d'una visita guiada.
L'objectiu és apropar la realitat ramadera i agricultora als visitants.
No caldrà reservar amb antelació l'horari d'arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d'explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s'hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d'oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades al pastoreig, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.