//Plugins sense CDN ?>
La celebració de la desena edició de la Festa de la Ratafia va començar divendres amb la presentació del llibre "Nits de taverna", la Nit de cançó improvisada i la castanyada ratafiaire. Els actes centrals del programa han tingut lloc aquest dissabte.
Al concurs gastronòmic, que ha tingut lloc al migdia al Somiatruites, la ratafia ha estat la protagonista de les creacions. Hi han participat sis plats, un de salat i cinc de dolços. El primer premi se l'ha endut el plat 'les peres de Ratafia' de Carles Prat. El segon, ha estat lliurat a l'elaboració 'semiesfèric de castanya i poma estofada' de Xavier Ribes. Finalment la tercera posició ha estat pel 'pastís esperit d'un poble' d'Alberto Delgado.
Al concurs s'hi han presentat un total de 27 ratafies. El jurat el formaven un enoleg i un somelier que després d'una acurada valoració han concedit el primer premi a la ratafia més elegant haromàticament, una elaboració de Montserrat Ribé. El segon premi se l'ha endut Ricard Carles i el tercer Jordi Mercader.
L'acte d'entrega de premis ha tingut lloc aquest dissabte i ha anat acompanyat d'una xerrada a càrrec d'un membre de Licors Portet. El ponent ha assegurat que 'la ratafia està passant per un molt bon moment', afegint que 'ha passat a ser la beguda nacional i a més a més consumida per gent jove'. L'acte ha acabat amb un sopar ratafiaire i una actuació musical.