TORNAR

La recollida selectiva puja tres punts a l'Anoia en l'any previ al porta a porta

Cada habitant de la comarca genera 530 quilos d’escombraries cada any

societat
Dimecres, 1 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta primavera i estiu, dos de cada tres municipis anoiencs han encetat el nou sistema de recollida de residus, basat en el porta a porta i en àrees tancades. El 2017, darrer any amb el model antic, va acabar amb una millora lleugera de les dades de reciclatge: un 33% del total.

La recollida selectiva a la comarca va experimentar el 2017 una millora de més de tres punts. Les dades del 2016 abocaven un 30,95% del total i les de l'any passat van ascendre al 33,48%. Es tracta de les xifres en brut, amb els impropis -els residus dipositats en una fracció de manera errònia- encara no comptabilitzats. De tota manera, es torna a millorar després que del 2015 al 2016 el creixement fos de menys d'un punt. Les dades del 2017, a més, són les darreres abans de l'aplicació del porta a porta, engegat aquest maig i que fa que alguns dels municipis reciclin per sobre del 80%.

La millora en la recollida selectiva, en tot cas, és insuficient per atansar-se al promig de Catalunya, que rasca el 40%. Unes dades també que creixen molt a poc a poc. La comarca recicla menys que qualsevol de les veïnes. Deu punts per sota del Bages i vuit per sota de l'Alt Penedès. Respecte l'Osona, comarca líder a Catalunya, la distància percentual és impactant: un 25% més. 

Una altra dada negativa és la caiguda del volum de residus que genera cada anoienc. En un any s'ha passat dels 1,44 quilos per habitant i dia a 1,45. L'Anoia és de les comarques que més residus generen per habitant i queda per sobre de la mitjana catalana, que és 1,40.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.