//Plugins sense CDN ?>
Joan Roca, del Celler de Can Roca de Girona, en nom de Slow Food Catalunya, va ser l'encarregat de lliurar aquest guardó, que va recollir, en nom de la Fonda del Saumell, Jordi Poch.
Aprofitant la trobada es va fer una mostra de productors de l’òrbita Slow Food amb la presència de 17 productors, i la jornada es va acabar amb un dinar de germanor amb els cuiners, els productors, els col·laboradors i els mitjans de comunicació amb productes ecològics i de proximitat.
El projecte dels Restaurants Km0-Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, i actualment representada a 122 països diferents.
Què vol dir un restaurant Km0 d'Slow Food ?
En un restaurant Km0 d'Slow Food es cuinen plats de Km0, productes provinents de la pagesia propera i ecològica. Empren aliments de temporada, eviten l'ús de transgènics, recuperen productes de l'Arca del Gust i dels Baluards d'Slow Food. El peix que cuinen és capturat de forma sostenible.
Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.
Dins dels 30 guardonats, només hi va haver 2 restaurants de la Catalunya Central, Cal Blasi de Berga i La Fonda del Saumell de Vallbona d’Anoia, que a partir de demà obrirà també els dissabtes, i ben aviat tindrà a la disposició dels seus clients el pati de la fonda per a dur-hi a terme els sopars d'estiu.