TORNAR

Un restaurant de l'Anoia rep la distinció 'Slow food'

La Fonda del Saumell de Vallbona d'Anoia rep el reconeixement amb 32 restaurants més

societat
Divendres, 19 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Fonda del Saumell, de Vallbona d'Anoia, ha guanyat la distinció 'Slow Food' que l'acredita com a restaurant compromés amb la pagesia i la cuina d'arrel. Dilluns es van lliurar a la Fundació Alícia a Mon Sant Benet els guadons als 33 restaurants que aquest 2013 han estat mereixedors d'aquesta distinció.

Jordi Poch, de la Fonda del Saumell, rebent el distintiu

Joan Roca, del Celler de Can Roca de Girona, en nom de Slow Food Catalunya, va ser l'encarregat de lliurar aquest guardó, que va recollir, en nom de la Fonda del Saumell, Jordi Poch.

Aprofitant la trobada es va fer una mostra de productors de l’òrbita Slow Food amb la presència de 17 productors, i la jornada es va acabar amb un dinar de germanor amb els cuiners, els productors, els col·laboradors i els mitjans de comunicació amb productes ecològics i de proximitat.

El projecte dels Restaurants Km0-Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, i actualment representada a 122 països diferents.

Què vol dir un restaurant Km0 d'Slow Food ?

En un restaurant Km0 d'Slow Food es cuinen plats de Km0, productes provinents de la pagesia propera i ecològica. Empren aliments de temporada, eviten l'ús de transgènics, recuperen productes de l'Arca del Gust i dels Baluards d'Slow Food. El peix que cuinen és capturat de forma sostenible.

Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.

Dins dels 30 guardonats, només hi va haver 2 restaurants de la Catalunya Central, Cal Blasi de Berga i La Fonda del Saumell de Vallbona d’Anoia, que a partir de demà obrirà també els dissabtes, i ben aviat tindrà a la disposició dels seus clients el pati de la fonda per a dur-hi a terme els sopars d'estiu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.