//Plugins sense CDN ?>
Cada un dels restaurants que participen a la iniciativa ha escollit una recepta del llibre “Las recetas de Carvalho”. Moltes d'aquestes són una fidel interpretació i, en canvi, d'altres són una reinterpretació, tal com el mateix Pepe Carvalho feia amb aquelles que no eren seves. A l'Anoia, el restaurant La Fonda d'en Saumell ha escollit el Cap i pota de vedella.
"En realitat, aquest personatge i els restaurants Km0-Slow Food tenen moltes coses en comú", expliquen els impulsors de la proposta. "Per exemple, si la cuina de Carvalho és una cuina eclèctica, els restaurants que formen part d'aquesta xarxa també ho són: hi
trobareu des de fondes a restaurants amb cuina de disseny".
La sintonia del moviment Slow Food amb el tarannà de Montalbán és la què porta a què els restaurants d'aquesta xarxa cuinin del 6 de maig al 8 de juny un dels plats del llibre “Las recetas de Carvalho”. Així, els cuiners i cuineres seran durant uns dies ambaixadors de “la pàtria sensorial de la infància”, tal com deia Montalbán, defensor de molts dels valors que actualment identifiquen el moviment Slow Food.
La filosofia Slow Food
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents arreu del món.Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en una alimentació saludable i respectuosa amb les persones i el seu entorn. Treballa pel respecte a la biodiversitat conreada, per fomentar la pagesia de proximitat, per donar suport als pescadors artesanals, o per recuperar varietats en perill d’extinció, entre d'altres.
Podeu trobar més informació de l'associació Km0-Slow Food i d'aquesta iniciativa aquí.