TORNAR

El Restaurant MenjaB es suma al projecte GastroRecup per combatre el malbaratament alimentari

societat
Diumenge, 13 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Restaurant MenjaB, situat als baixos del Residencial ViuB2, a l’Avinguda Gaudí d’Igualada, s’ha sumat al projecte GastroRecup que forma part de la campanya de sensibilització "Aprofitem els aliments” en que aquest any hi han participat de més de 50 restaurants.

Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya i nascut de la mà de l'Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, que ha animat a diversos restauradors de Catalunya a celebrar dinars o sopars amb aliments rebutjats del circuit comercial amb l’objectiu de conscienciar, tant la població com el propi sector, sobre la necessitat d’implicar-se en la lluita contra el malbaratament alimentari.

L’acte inaugural del GastroRecup d’aquest any es va fer el 19 de setembre al restaurant Normal, dels germans Roca, a Girona, i a la comarca de l’Anoia hi han participat els restaurants MenjaB,  Somiatruites i Nou Urbisol.  Els àpats del GastroRecup s’han fet amb productes que estan en perfectes condicions per al consum humà però que per altres motius s’han menystingut al llarg de la cadena de comercialització alimentària. Cada any, tones d'aliments en perfectes condicions per al consum acaben a les escombraries per raons com l'aspecte o la proximitat de la data de caducitat, mentre milions de persones arreu del món passen gana.

El divendres, 4 d’octubre, es va celebrar el dinar GastroRecup al MenjaB, en que hi van participar Karmen Justribó i Martí Sardà,  gestors del restaurant, Raquel Sánchez, Cap de l’Oficina Comarcal de l'Anoia del DARPA, Jordi Marcè, Regidor de Dinamització Econòmica, Entorn Urbà i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Ferrer, Gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), Montse Clemente, Directora Tècnica del CSSI, així com representants d’empreses de la comarca que subministren aliments de proximitat utilitzats en l’elaboració dels menús.

El dinar es va elaborar amb productes de Fruites Méndez, empresa majorista de fruites i verdures situada a l’avinguda Caresmar d’Igualada amb una llarga trajectòria des de l’any 1945, Horta Lliure, un espai col·laboratiu de projectes educatius, creatius i lúdics situat a Òdena, que subministra fruita i verdura ecològica i de proximitat a domicili a Igualada i rodalies, Cal Vicenç, empresa de Santa Margarida de Montbui elaboradora de productes làctics naturals i de qualitat i proximitat, que subministra mató, formatge fresc, iogurts, pastís de formatge i flams, i Cal Serrats, empresa familiar ubicada a la masia del mateix nom a Argençola, que conrea les seves terres i fa pasturar les seves ovelles, que subministra carn de xai ecològica i de proximitat.

El restaurant MenjaB busca integrar aquesta filosofia de l'aprofitament dels aliments que tenen valor comestible en el dia a dia i durant tot l’any, oferint d’aquesta forma menús econòmics i col·laborant amb empreses, escoles i entitats locals per difondre la importància d'una cuina conscient que reflexioni sobre el valor real del menjar que sovint es llença injustificadament.


1 Comentaris

P

Peo

18 d'octubre 2024.14:16h

Respondre

No és menge bé, es menge Molt bé!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.