TORNAR

Els restaurants de l'Anoia busquen noves fórmules per atraure clients la nit de Cap d'Any

Menús assequibles, festa fins la matinada i nous públics

societat
Divendres, 31 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nit de Cap d'Any és una de les més celebrades per joves i grans, les festes del dia 31 solen allargar-se fins altes hores de la matinada i els rituals de la celebració són ben coneguts per tothom. A les 12 de la nit se celebra l'entrada d'any amb raïm i es remulla amb cava però cadascú decideix on i com ho viu... La crisi, els controls d'alcoholèmia i els canvis d'hàbits fan que cada vegada hi hagi menys gent disposada a gastar-se molts diners en sortir a sopar com es feia anys enrere, i per això els restaurants busquen noves maneres de plantejar aquesta nit.

Hotel Amèrica

Entrada de Cal Ble

Menús assequibles

Des de fa dos anys, l'Hotel Amèrica proposa un sopar de Cap d'Any per a la gent jove, amb un preu més reduït que el 'sopar tradicional' i amb una oferta de qualitat però menys sofisticada per donar resposta a la necessitat d'un públic que sense aquest tipus de menú no sortiria a sopar. Al costat d'aquest sopar, l'Hotel Amèrica manté un sopar 'tradicional' per a un públic més adult.

De la mateixa manera, Cal Ble també planteja un menú més assequible que els altres anys per tal d'animar a la gent a sortir a sopar i passar la nit de cap d'any fora de casa. A L'Eucaria, de Tous, fa anys que mantenen els preus congelats per tal de mantenir els clients i atreure'n de nous.

Sopar i Festa al mateix local

Cada vegada la gent és més conscient dels riscos de barrejar l'alcohol i la carretera i els controls d'alcoholèmia són més i més freqüents. La suma d'aquests dos factors fa que alguns restaurants anoiencs s'hagin decidit per fer sopar més festa i permetre que la gent passi la nit de Cap d'Any en una mateixa ubicació sense haver d'agafar el cotxe. Cal Ble, l'Amèrica i l'Eucaria aposten per aquest sistema.

Quedar-se a sopar a casa

L'opció de sopar a casa amb la colla o la família ha substituït en molts casos el sortir a sopar en un restaurant la nit de Cap d'Any, per això restaurants com Kan Bakus s'han decidit per tancar la sala la nit del 31 i oferir menjar per emportar. Aquesta fórmula ha funcionat bé durant aquestes festes i esperen repetir-la per la darrera nit de l'any.

El Wine Resort Can Bonastre, de Masquefa, també ha decidit tancar al contrari del que va fer l'any passat, vist que la majoria de clients prefereixen quedar-se a sopar i celebrar aquesta festa en la intimitat.

Una festa per viure amb família

La majoria de clients dels diversos restaurants de l'Anoia són grups d'amics, en general hi ha poques taules de dos o composades per una família. Havent detactat això, a l'Hotel Amèrica han creat una nova oportunitat i enguany programaran un espectacle infantil perquè les famílies amb fills petits puguin sortir la nit de Cap d'Any i els nens gaudeixin també d'aquesta festa.


1 Comentaris

M

Meritxell Botet

Igualada

2 de gener 2011.01:24h

Respondre

Bon any a tots!!!!

Em sap greu que us hagueu oblidat del Molí Blanc Hotel... Nosaltres també vam fer Sopar, festa i gresca i amb l’opció de quedar-se a dormir, de fet l’Hotel estava complet.... Llegir més No oblideu que també som d’Igualada!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.