//Plugins sense CDN ?>
Els establiments culinaris vinculats als pisos Viu B, que gestiona el Consorci Sociosanitari de l'Anoia, compten des d'aquest abril amb el distintiu Amed. Una acreditació que identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs i cadenes de restauració.
Els restaurants igualadins Muscat, situat a l'edifici ViuB1, i El Savi, situat a l'edifici ViuB2, han obtingut aquest mes l'acreditació Amed de cuina mediterrània i saludable que atorga l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Es tracta d'un segell que certifica que els establiments compleixen requisits com garantir que un 25% de l'oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums; oferir algun producte integral a la carta; incloure a l'oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra; disposar de l'opció de baix contingut en greix, entre les postres làcties; utilitzar oli d'oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d'oliva verge o verge extra); i, finalment, garantir un 50% de fruita fresca en l'oferta de les postres.
El restaurant Muscat es troba al carrer Santa Joaquima Vedruna, 23, i està obert a tot el públic amb una proposta de cuina mediterrània que inclou productes de primera qualitat, acompanyats amb caves i vins de la nostra terra. Té una amplia gamma de cremes de primer plat, varietat de propostes de segons plats i tots els seus postres, gelats, púdings i pastissets són 100% casolans. El restaurant porta el nom de Muscat, una varietat de ceps també coneguda com a moscatell. Està obert tots els dies de la setmana. Compta amb una capacitat per a 85 persones i terrassa exterior.
Pel que fa al restaurant El Savi és a l'Avinguda Gaudí, 32, i es basa en la cuina tradicional d'alta qualitat que proposa el seu xef, l'igualadí Albert Balcells Casanellas. Ofereix menús diaris de dilluns a dissabte, esmorzars de forquilla, sopars de grup i celebracions de batejos i comunions, i disposa de terrassa exterior.
El segell Amed és una iniciativa pionera a l'Estat, amb l'objectiu de promoure la salut a través de la potenciació de l'alimentació mediterrània i el consum de fruita fresca entre la població facilitant les opcions saludables, ja que gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d'una vegada a la setmana. Recentment, el Centre de Dia Montserrat, l'Hospital de Dia Sant Jordi i la Residència Pare Vilaseca del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) també han rebut l'acreditació Amed i es sumen als altres establiments de la comarca que disposen d'aquesta acreditació: El Cafè de l'Ateneu, La Cassoleta de Cal Font, Cuinats Torres, la Fundació sanitària Sant Josep, Hospital Comarcal de l'Anoia, d'Igualada, l'Atelier de Vilanova del Camí i el restaurant El Kubb de Sesoliveres.
Felicitats ! té molta importància per mantenir i millorar la nostra salut ! (a la majoria de països europeus això no caldria, ja per naturalesa les persones i els restaurants tenen clar que... Llegir més les cinc peces de verdura i fruita al dia estan incloses en el menú habitual, i les combinen quasi sempre ”per defecte”
Felicitats pel reconeixement.
Llàstima que no consumeixin productes horticulas ecològics i de proximitat havent molt bons productors al peu de casa.
Carme
Mariàngels
Igualada
2 de maig 2017.14:03h
Felicitats als xef ! Bona iniciativa de fomentar la dieta mediterrània!