TORNAR
PUBLICITAT

El Rotary Club Igualada arriba a les 117.861 vacunes contra la pòlio subvencionades

Aquest diumenge es commemora el Dia Mundial de la Pòlio

societat
Dissabte, 23 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge es commemora, arreu del planeta, el Dia Mundial de la Lluita contra la Pòlio, una jornada impulsada fa ja trenta anys de la mà de Rotary International amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut i UNICEF i en el marc d'una Iniciativa que van engegar amb la finalitat d'erradicar del món la Poliomielitis. El Rotary Club Igualada celebra aquesta diada havent assolit la xifra de 117.861 vacunes subministrades a infants gràcies a les activitats benèfiques que realitza l'entitat.

El concert anual de Nadal, les vendes dels llibres sobre glaceres i canvi climàtic, editats per un dels seus membres, Jordi Camins són, entre altres activitats, les activitats de caràcter benèfic que organitza Rotary Club Igualada per adquirir vacunes contra la Pòlio.

Enguany, l'entitat incorpora una novetat: la campanya de venda de "Cava Solidari" que promou el Districte Rotary. Cada ampolla, que té un preu de 7,50 €, permetrà la compra de 9 vacunes contra la Pòlio. Poden gaudir a més, d'un bon cava Reserva brut Nature Ecologic 2017 de les caves Maria Rigol Ordi cavistes des de 1897 a Sant Sadurní d'Anoia.

La poliomielitis

La poliomielitis és una malaltia altament contagiosa que generalment es transmet a través de l'aigua contaminada i que ataca al sistema nerviós, podent fins i tot provocar paràlisi. D'ençà que es va iniciar fins a l'actualitat, la incidència s'ha reduït en més del 99,9% passant de 350.000 casos anuals a 37, comptabilitzats l'any 2016. El desig d'aquesta celebració és, per tant, seguir conscienciant a la societat sobre la importància de la vacunació contra la pòlio per així seguir contribuint a la desaparició d'aquesta malaltia.

Rotary International va començar la seva lluita contra la Pòlio el 1979 a Filipines conjuntament amb el ministeri de sanitat del país, fent arribar la vacuna a sis milions d'infants de la nació. Aquesta acció va assentar les bases d'un programa d'ajuda que s'ha mantingut fins a l'actualitat, vacunant a més de dos mil cinc-cents milions de nens i nenes de tot el món. Gràcies a la col·laboració de diferents entitats humanitàries com el Rotary, iniciatives per combatre la malaltia i l'ajuda dels governs mundials i altres col·laboradors, la Pòlio es considera gairebé extingida. S'ha aconseguit que els 350.000 casos que es registraven cada any, s'hagin reduït a un cas a Afganistan i un altre a Pakistan a juny del 2021. Un dels objectius del Rotary en l'àmbit mundial és erradicar la malaltia al complet mitjançant el subministrament de vacunes. Malauradament és un procés llarg que necessitarà perseverança durant els pròxims anys.

La data escollida, el 24 d'octubre, és un tribut i celebració al naixement de Jonas Salk, l'investigador nord-americà que va fer possible el desenvolupament de la vacuna que va aconseguir prevenir aquesta malaltia. La Poliomielitis, més coneguda com a Pòlio, és causada pel poliovirus, que afecta la medul·la espinal causant com a símptomes debilitat muscular i paràlisis de les extremitats inferiors, sent en els casos més severs les parts afectades, el tracte respiratori, podent arribar a ser letal.

El Rotary Club Igualada

A banda de les activitats esmentades, l'entitat organitza altres projectes, com la plantada d'arbres solidària o els camps d'estiu, gràcies als quals joves de tot el món poden venir a conèixer Catalunya.

Els membres del Rotary Club Igualada es reuneixen habitualment dos dies al mes. Des de l'entitat conviden a tothom que vulgui a participar en les seves sessions de conferències.

Les persones interessades a col·laborar en aquest projecte per combatre la Pòlio o en altres activitats del Rotary Club Igualada poden escriure a rc.igualada@rotary2202.org


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.