TORNAR

'Sabíem que a Catalunya hi havia un moviment independentista, diumenge a la Pobla vam conèixer la profunditat del cas'

Elin i Linda, dues joves sueques fan ruta per la comarca

societat
Dimarts, 22 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Elin Hellmér i Linda Johansson són dues noies sueques de 18 anys que des de fa 6 dies caminen soles per Catalunya per conèixer el país i viure una experiència vital en el marc d'un programa escolta suec. Aquest dilluns eren a Piera i el cap de setmana, per casualitat, passaven per la Pobla de Claramunt, on van poder viure les consultes populars i entendre una mica més la cultura, identitat i política catalana. Abans de seguir el seu camí expliquen a anoiadiari les seves vivències, motivacions i anècdotes del viatge.

Elin i Linda a Piera

Elin i Linda van arribar juntament amb 40 joves més d'un grup escolta suec a Barcelona; un cop allà, els seus caps van distribuir els joves d'entre 16 i 18 anys per diferents punts de la geografia catalana, els van donar un mapa i una brúixola i els van reptar a ésser a Monistrol de Montserrat al cap de 10 dies.

Explorer belt, un programa per a joves d'arreu del món

Explorer belt és un programa al qual es poden acollir els joves escoltes d'arreu del món d'entre 16 i 18 anys. El 'Sweedish scout council' aquest any ha organitzat dos viatges, un a Itàlia i l'altre a Catalunya. En el programa de Catalunya 40 joves van aterrar a Barcelona, van ser distribuïts arreu del país en parelles i els van proposar el repte d'arribar a Monistrol en deu dies. Un cop allà iniciaran un viatge de tres setmanes tots junts per conèixer el país. Elin i Linda començaran la Universitat l'any vinent i afirmen: 'Aquest viatge és una experiència de vida; després de viure això, es considera que estem preparades per tot!'

'La gent és molt acollidora i ens ha ajudat molt'

El primer poble que van trepitjar va ser Valls; allà van anar a una comissaria de policia i els van mostrar el camí més ràpid per anar a Monistrol de Montserrat, 'fins i tot van oferir-nos portar-nos-hi amb cotxe', expliquen. Sorprenentment, Elin i Linda han rebutjat les ofertes que els ha fet la gent d'acompanyar-les amb cotxe al destí final, el seu objectiu és caminar, i han de recórrer un mínim de 16 km diaris. A les sueques els ha sorprès gratament l'ajuda que han rebut de totes les persones amb qui s'han trobat. Expliquen que un dia estaven menjant i un gos els va robar una mica del seu menjar. Llavors, el propietari de l'animal, per disculpar-se, les va invitar a dinar al seu restaurant i els va oferir una dutxa i un llit on dormir: 'Per fi vam poder dormir en un llit de debò, nosaltres parem cada nit la tenda'.

Itinerari improvisat

El dilluns Elin i Linda eren a Piera però no sabien on serien l'endemà. Cada dia preveuen l'itinerari del dia següent a partir del mapa que duen i la brúixola. Van començar a Valls, van passar per Alió, van fer una nit a Santes Creus, van passar per Querol, Eblada, La Llacuna, St Joan de Mediona, St Pere de Sacarrera, Capellades, Igualada (on van anar per comprar menjar però quan van arribar van trobar-hi les botigues tancades), la Pobla i Piera. A Elin i Linda els han encantat tots els paisatges que han anat trobant i moltes vegades, després de sentir-se cansades i esgotades de la ruta, sovint treuen les forces mirant l'ent que les envolta.

Catalunya i Espanya

'Durant els cinc primers dies de viatge no vam trobar ningú que parlés anglès, ens enteníem amb les nocions d'espanyol de l'Elin i el llenguatge universal dels gestos'. Finalment, però, les dues joves viatgeres van trobar a la Pobla molta gent amb qui van estar parlant durant sis hores sobre les tradicions i la cultura catalana. A més van entendre la iniciativa popular de les consultes i les relacions entre Catalunya i Espanya.


3 Comentaris

A

Alex Unai

Barcelona

12 de juliol 2010.01:50h

Respondre

Molt bona crònica, felicitats.

Vaig tenir el plaer de coneixer aquesta gent sueca a Barcelona i crec que tenen una molt bona educació i estan molt preparats. També crec que s’enporten una bona... Llegir més impresió de Catlunya.

Sempre a punt.

A

Antoni Morros

Igualada

8 de juliol 2010.12:46h

Respondre

Molt interessant i bonic.
Però alguna cosa deu fallar quan ens diuen que no van trobar ningú que parlés l’anglès. El nostre sistema d’ensenyament no va bé. És evident.No crec que nomès... Llegir més topèssin amb gent gran que és del tot comprensible que la majoria no en parlin d’anglès.

C

Cavaller Negre

Igualada

22 de juny 2010.14:33h

Respondre

Això si que és maco, espero que algun dia nosaltres també ho puguem fer.

SEMPRE A PUNT

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.