TORNAR
PUBLICITAT

Salses per a les amanides

La cuina de la iaia

societat
Dissabte, 26 maig 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Núria no ens presenta una recepta d'un plat, sinó un acompanyament per a les amanides. Comença amb la vinagreta bàsica i acaba explicant salses més exòtiques, però fàcils d'elaborar.

Vinagreta base

Ingredients

6 cg d’oli

sal i pebre

2 cg de vinagre

Elaboració

Posem tots els ingredients en un bol i ajudats per una forquilla els barregem bé.

Quan tinguem feta aquesta vinagreta podem incorporar diferents ingredients per aconseguir varis sabors:

a) anxoves i alls tallats petits

b) rovell d’ou dur i ceba tendre tallat tot petit

c) tomàquet fort per amanir, pebrot verd, ceba tendre, tot tallat petit

d) all i julivert tallat petit i mostassa.

e) ceba tendre, cogombre en vinagre i julivert tot tallat petit

f) igual que l’anterior afegint-hi ou dur

g) rovell d’ou, tomàquet fort, ceba tendre i julivert, tot tallat petit

h) fulles d’alfàbrega, all i tomàquet, tot tallat petit

i) all, julivert que incorporarem mel

Substituirem el vinagre per llimons:

a) suc de taronja i mel

b) menta i julivert

c) pebrot vermell i verd amb ceba tendre, tot tallat petit

d) olives negres xafades

e) olives negres i anxoves, tot xafat al morter

f) julivert, all, comí i pebre vermell picant

g) mostassa de Dijon

h) pebre vermell i cogombres en vinagre tallats petits

i) nous a petits trossos i suc de poma

Altres salses

1.Barrejarem amb maonesa: cogombres, tàperes, anxoves i julivert tot tallat petit

2.Barrejarem amb iogurt natural: pebre, oli i sal

3.Barrejarem amb formatge fresc: mostassa en gra, vinagre de vi negre, sal i pebre


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.