//Plugins sense CDN ?>
Vinagreta base
Ingredients
6 cg d’oli
sal i pebre
2 cg de vinagre
Elaboració
Posem tots els ingredients en un bol i ajudats per una forquilla els barregem bé.
Quan tinguem feta aquesta vinagreta podem incorporar diferents ingredients per aconseguir varis sabors:
a) anxoves i alls tallats petits
b) rovell d’ou dur i ceba tendre tallat tot petit
c) tomàquet fort per amanir, pebrot verd, ceba tendre, tot tallat petit
d) all i julivert tallat petit i mostassa.
e) ceba tendre, cogombre en vinagre i julivert tot tallat petit
f) igual que l’anterior afegint-hi ou dur
g) rovell d’ou, tomàquet fort, ceba tendre i julivert, tot tallat petit
h) fulles d’alfàbrega, all i tomàquet, tot tallat petit
i) all, julivert que incorporarem mel
Substituirem el vinagre per llimons:
a) suc de taronja i mel
b) menta i julivert
c) pebrot vermell i verd amb ceba tendre, tot tallat petit
d) olives negres xafades
e) olives negres i anxoves, tot xafat al morter
f) julivert, all, comí i pebre vermell picant
g) mostassa de Dijon
h) pebre vermell i cogombres en vinagre tallats petits
i) nous a petits trossos i suc de poma
Altres salses
1.Barrejarem amb maonesa: cogombres, tàperes, anxoves i julivert tot tallat petit
2.Barrejarem amb iogurt natural: pebre, oli i sal
3.Barrejarem amb formatge fresc: mostassa en gra, vinagre de vi negre, sal i pebre