TORNAR

Salut Pública recorda que les altes temperatures poden afavorir alguns brots de toxiinfeccions alimentàries

Es recomana extremar la precaució i complir les normes bàsiques de seguretat alimentària

societat
Dimecres, 13 agost 2014. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant els mesos d'estiu es creen condicions favorables perquè apareguin alguns tipus de toxiinfeccions alimentàries. Les altes temperatures, unides al canvi d'hàbits i el fet de preparar menjars per consumir fora de casa, poden augmentar els riscos de contaminació alimentària. Els factors que més contribueixen a les toxiinfeccions alimentàries són la manca de neteja, la cocció insuficient, la contaminació entre els aliments crus i aliments ja cuinats, i la temperatura inadequada de conservació.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) destaca que els factors contribuents més habituals en les toxiinfeccions alimentàries, segons les dades recollides els últims anys, són la manca de neteja dels estris, mans i altres superfícies de contacte amb els aliments, la cocció insuficient dels aliments, la contaminació creuada entre els aliments crus i aliments ja cuinats i la temperatura inadequada de conservació. Per corregir aquests factors es recomana seguir consells de seguretat en funció de cada etapa per la qual passen els aliments, des de la compra fins el consum.

Així mateix, l'Agència de Salut Pública reitera que sempre cal tenir en compte les quatre normes bàsiques de seguretat alimentària: netejar les mans, estris, superfícies i aliments; separar els aliments crus dels cuinats, així com també utilitzar estris diferents per manipular els uns i els altres; coure suficientment els aliments i reescalfar correctament el menjar en cas que s'hagi de tornar a consumir, i refredar tan aviat com sigui possible els aliments cuinats, ja que no és recomanable mantenir-los a temperatura ambient durant més de dues hores.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.