TORNAR

Un showroom al món semirural combina artesania, reciclatge i disseny

La Mà Trencada és un projecte sorgit a Sant Genís que es troba en una fase experimental

societat
Dimecres, 9 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 'do it yourself' (fes-ho tu mateix) és una de les idees que va fer néixer el showroom de 'La mà trencada', un projecte experimental que és als seus inicis. La iniciativa té com a principals valors la idea del reciclatge, el localisme, l'artesania i el disseny. Mercè Baliu, una de les impulsores de 'La mà trencada' explica que la seva intenció passa per donar valor al talent local i forà que crea 'productes d'expressió personal', com artesania creativa i contemporània, productes naturals, joieria, accessoris o productes de la llar.

Penjadors decorats amb la tècnica artística decoupage

'La Mà Trencada' és un projecte innovador i original que, més que concentrar-se en els productes que els artesans creen i venen, representa 'un estil de vida'. Segons Mercè Baliu, una de les impulsores que, junt amb dues artesanes més, ha iniciat aquest 'experimental showroom', es tracta d'un projecte 'que ens sembla molt actual perquè a través del disseny, l'artesania i el bon gust es genera un producte interessant i nou'.

Remenar al showroom és trobar-hi tot tipus d'elements: des de taules fetes amb palets, objectes decorats amb decoupage, llibretes, tamborets, peces de roba i accessoris de tota mena. Si bé la idea inicial va començar arran d'uns articles teixits amb cotó pur, orgànic i amb coloració natural, el projecte ha anat creixent i les habitacions de la casa d'una d'elles s'han convertit en autèntics espais expositors d'art.

D'una sala a una masia

'La Mà Trencada', nom que veu els orígens en l'expressió catalana 'tenir la mà trencada', és a dir, saber fer molt bé una cosa, ha començat com un projecte petit però 'pot encaminar-se cap a molts temes diferents'. Tal i com explica Jennie, una de les impulsores i artesana, la idea de les tres promotores és ara ubicar el showroom en una masia, també ubicada a Sant Genís. La nova casa obrirà espais per a acollir tallers de creació, des de caixes fins a costura i permetrà que, qui vulgui aprendre qualsevol cosa relacionada amb l'artesania, pugui fer-ho allà.

El món local té potencial

La Sònia, també ideadora del projecte, emfatitza en la idea que la voluntat de 'La Mà Trencada' és ser un projecte local: 'Ens sembla que aquí hi ha un potencial perquè es tracta d'un lloc semirural, amb aire fresc, un espai on la gent pot venir a veure què s'hi cou: ja sigui a comprar o a fer el producte in situ'.


2 Comentaris

r

rosa

9 de novembre 2011.12:43h

Respondre

Pot ser la paraula showroom al món semi rural encara no s’havia sentit, però d’artesans als pobles sempre n’hi ha hagut i malauradament la publicitat arriba només quan arriben els de la... Llegir més ciutat. Ser rústic sembla que ara estigui de moda, una idea que es contraposa amb les denúncies a granges i campanars, per olors i sorolls... Què en volen treure dels pobles? Realment els hem d’idealitzar tant? no és una crítica, ja que espero que aquest projecte funcioni i puguin seguir endavant, només és una reflexió.

S

Sil

Masquefa

9 de novembre 2011.11:37h

Respondre

On es troba aquesta ”exposició”?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.