//Plugins sense CDN ?>
Aquesta serà només una primera jornada en què es recolliran vots. Posteriorment s'han establert dues jornades més, l'11 i el 12 gener en que es farà una recollida de vots general a tots els municipis de Catalunya, inclosos tots els de la comarca de l'Anoia.
La campanya 'Signa un vot per la independència' és una campanya iniciada l'1 de juny d'aquest any i s'allargarà fins el 31 de maig de l'any que ve. No estableix doncs, un únic dia per efectuar les votacions sinó que es poden recollir vots al llarg de tot l'any. Així ho han explicat la presidenta de la junta peticional comarcal, la carmetana, Nuria Vinyals, i la igualadina Rosa Castelltort, presidenta de la junta peticional territorial d'Igualada, en la roda de premsa que han dut a terme aquest dilluns al vespre a l'Ateneu Igualadí i en la que hi han participat un terç dels alcaldes i regidors dels ajuntaments de la comarca, a més de membres de les territorials de diferents municipis de l'ANC.
Una campanya totalment legal
La campanya Signa un vot per la Independència, ha explicat Vinyals, és una campanya promoguda per la sectorial de juristes de l'ANC i vol ser 'totalment legal, seguint al peu de la lletra el que diuen les lleis per a que ningú la pugui invalidar'.
Per fer el procés totalment legal, la sectorial de juristes de l'ANC ha establert un seguit de normes estrictes per fer la recollida de vots. En aquest sentit s'ha constituït un sistema format per una Junta peticional central, unes Juntes peticionals comarcals i unes juntes peticionals territorials , com si es tractés d'unes eleccions convencionals. Els juristes també han establert que no pot recollir vots qualsevol persona, sinó persones sòcies de l'ANC, que han rebut una formació específica i que han rebut la credencial com a apoderats. A més durant tot el procés hi haurà interventors externs al procès que vetllaran pel seucorrecte funcionament.
El pla B per si la consulta no arriba a bon port
Segons Vinyals, la campanya és 'el pla B a la consulta que ha de convocar la Generalitat de Catalunya. No va en contra dels passos que està portant a terme el Parlament, sinó que vol ser com un abric, un acompanyament, com un incentiu per a que no es frenin màquines'. La presidenta de la junta peticional comarcal també ha explicat que 'la campanya podria quedar en res si finalment es convoca la consulta, se'n valida el resultat, i Catalunya esdevé lliure'.
Una campanya que fa ús del dret de petició
La Campanya fa ús del dret de petició, ha explicat Núria Vinyals. És un dret reconegut mundialment a través del qual els ciutadans sol·liciten a les administracions alguna cosa. 'El pot exercir qualsevol persona, de qualsevol país, a qualsevol administració i en aquest cas ens adrecem al nostre president demanant-li la independència de Catalunya'. La presidenta de la junta peticional comarcal ha explicat que tenint com a referent la llei de consultes, poden participar-hi els majors de 16 anys, els residents a Catalunya i també els que no resideixin a Catalunya. Tot i que ha manifestat que 'a l'hora del recompte tindran especial rellevància, i per tant és important que hi hagi quants més vots millor, de persones majors de 18 anys residents a Catalunya'.
El sistema permetrà votar només una vegada a cada ciutadà, encara que aquest pugui triar el lloc de Catalunya on dipositi el seu vot. Cada ciutadà s'haurà de dirigir fins a un dels punts de recollida de vots establerts a qualsevol punt de Catalunya, signar un vot i dipositar-lo a l'urna. Per signar el vot, es demanaran el nom, els cognoms, el DNI o passaport, i el codi postal, però des de l'Assemblea es vetllarà per la protecció de les dades, que no es faran públiques, i estaran sota la custòdia de l'ANC.
Una campanya que s'autofinancia
Des de l'Assemblea també s'ha informat que la campanya s'autofinancia, i per aquesta raó es demanarà l'aportació voluntària d'un euro a cada un dels votants, a qui se'ls lliurarà un bolígraf que serà un recordatori de la campanya.
Dos punts de recollida a Igualada: l'Ateneu i l'Aurora
Aquesta primera jornada vol ser una primera presa de contacte i vol servir per informar a la ciutadania sobre l'existència de la campanya, a l'espera de poder-ne fer més difusió de cara a la recollida general de vots que es farà a tots els pobles de Catalunya els propers 11 i 12 de gener.
Segons ha explicat Rosa Castelltort, a Igualada s'establiran dos punts de recollida de vots a l'Ateneu Igualadí (on hi haurà 3 taules) i al Teatre de l'Aurora (on n'hi haurà 2) . A cada taula hi haurà 2 apoderats i es podrà votar des de les 10 a les 8 de la tarda. A més s'instal·larà una taula informativa a la plaça de Cal Font, i un servei de megafonia recorrerà la ciutat anunciant aquesta primera jornada de votació.
Castelltort ha explicat que per facilitar la votació a les famílies s'instal·larà un inflable al pati de l'Ateneu amb servei de monitors i que el mateix dia 14 a 2/4d'1 del migdia es durà a terme una xerrada al teatre de l'Aurora amb la participació de Jordi Piqué i Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis que resoldran dubtes al voltant de la possibilitat que Catalunya sigui un estat. Dubtes com ara: 'Hi haurà més feina? més beques? Millors pensions?
Tota la informació de la campanya a l'Anoia es pot seguir a través del blog www.signunvotanoia.wordpress.com, twitter @SignaunvotAnoia i facebook: SignaunvotAnoia.
Sr Castells, ¿ pro no aviam quedat, que ara lo important era,el pla de XOC contra el atur ???
Es mes fàcil, marejar la perdiu !!!! Veritat que si !!!!!!!!!!
Jordi
Terrassa
23 d'abril 2016.00:09h
...Hola bona nit....Jo ja vaig signar fa un munt de temps....Ohh es un altre campanya ?