TORNAR

Un simulacre d'urgència a Capellades avalua en 5 minuts quant es triga a fer l'electrocardiograma

L’equip d’atenció primària considera els resultats positius

societat
Dijous, 25 desembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Capellades va organitzar el simulacre d'una urgència en què una persona simulava un infart agut de miocardi (IAM). L’objectiu era avaluar els temps de resposta del personal administratiu, d’infermeria i de medicina, amb l'objectiu d’analitzar-ne la reacció davant una situació d’emergència i millorar els temps d'activació del codi IAM.

El simulacre que va fer  l'EAP, realitzat en un entorn absolutament real, amb altres pacients a la sala d'espera, implicava que es fes sense que els professionals sanitaris sabessin que es tractava d'una simulació. L'avaluació va resultar en un balanç de temps de resposta molt bo: cinc minuts des de l'entrada fins a la realització de l'electrocardiograma, tenint en compte que el que estableix el Departament de Salut és que es faci abans de 10 minuts; i 13 minuts des de l'entrada fins a l'activació del codi IAM, temps que també està per sota de la mitjana.

La simulació és una eina per conèixer perfectament la resposta de l'equipEl "fals pacient" presentava signes de malestar general, suor i dificultat a l’hora de respirar. L'atenció va ser enregistrada per poder-la valorar des del primer moment, des del mateix taulell de recepció, passant per l'entrada a la consulta del metge d'urgències, la realització de l'electrocardiograma, dut a terme per la infermera, i fins a l'activació del codi IAM.
La iniciativa ha estat molt ben valorada per tot l'Equip i, segons explica Marta Sagarra, directora de l'Equip d'Atenció Primària de Capellades, "ens ha fet veure que estem fent les coses bé però, revisant el vídeo, veiem en què podem millorar".

El simulacre es va completar després amb un taller de reanimació cardiopulmonar (RCP), per tal que els professionals sanitaris dominin aquesta tècnica que s'aplica en cas que algun pacient pateixi una aturada cardíaca. Aquests tallers s'aniran repetint periòdicament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.