//Plugins sense CDN ?>
Durant dos anys, alumnes de l'Institut de vilanova han pres part en el projecte Erasmus+KA2. N'han fet la cloenda, d'aquests cursos tan intensos en vivències, amb una estada a Portugal. Aquest projecte Erasmus finalitza, però des de l'institut vilanoví ja estan pensant com emprendre un nou cicle. Fins i tot es marquen el repte de poder ser-ne els coordinadors per continuar creixent amb aquestes experiències.
Sis alumnes de l'Institut Pla de les Moreres tancaven aquest mes d'octubre la seva participació en el cicle Erasmus+ KA2 'Get Moving: take part in the future'. Ha consistit en una sèrie d'intercanvis amb visió de futur que l'alumnat de l'institut vilanoví ha pogut compartir amb estudiants de cinc països europeus: Eslovènia, Finlàndia, Letònia, Polònia i Portugal.
El viatge a Portugal era, doncs, el sisè i ha estat inoblidable per a Paula Acedo (3r ESO), Claudia Fernández (2n ESO), Judith Fei (4t ESO), Anna Checa (3r ESO), Sara Cordente (4t ESO) i Samuel Mosca (2n ESO). Del 9 al 13 d'octubre van passar uns dies a la ciutat de Tondela (nord de Portugal) i després van allargar un parell de dies més fent turisme per Aveiro i Oporto. La primera trobada es va fer a Vilanova del Camí, el desembre de 2016. En cada ocasió, l'alumnat ha reflexionat sobre temes de molta actualitat. Van començar, a Vilanova, treballant el concepte de la llibertat d'expressió; a Eslovènia van parlar de les migracions; a Finlàndia, de la sostenibilitat; a Letònia, sobre els Mass Media, a Polònia de Voluntariat i Solidaritat, i a Portugal ho han fet sobre la 'Utopia' i com avançar cap a un món millor.
Els joves van ser acollits en famílies i van combinar el treball acadèmic amb les activitats programades pels portuguesos i la convivència amb els amfitrions, un dels aspectes que novament han subratllat d'aquesta experiència. Van ser tres jornades de treball força intenses; la primera dedicada als tallers de produccions mitjançant les noves tecnologies, on el grup vilanoví va presentar un vídeo sobre la natura, i també a la preparació de l‘exposició final del projecte, amb la presència de les autoritats locals.
La segona jornada, també a Tondela, van assistir a classes i els professors van preparar tallers per l'endemà, dissabte que va ser el dia de cloenda i el van dedicar al debat sobre el món en què vivim i tot seguit van fer l'enterrament de la càpsula del temps projectant el retrobament dels alumnes d'aquí a deu anys. I la festa de cloenda amb l'espectacle 'Utopia' va fer reflexionar als assistents amb música i actuacions.
Van ser acompanyats pel director de l'institut vilanoví, Pep Martí, junt a la coordinadora pedagògica, Fina Térmens, i els professors Marta Bartrolí i Domènech Garrido. Segons Pep Martí, "és l'enriquiment personal el que determina l'èxit d'aquest projecte que permet dotar aquests joves d'eines per millorar la seva autonomia i creixement, més enllà d'enfortir el seu currículum acadèmic". Els joves que participen en aquests intercanvis ho fan per mèrits. Per tant, és una recompensa i una motivació, perquè continuïn aprenent. El premi, com ells mateixos assenyalen és el record inoblidable que s'han endut i que els anima a creure que la utopia no és tan lluny si considerem que és un exercici diari.