//Plugins sense CDN ?>
La batllessa Maria Sayavera presentava un nou format relacionat amb l'especialitat culinària per excel·lència d'Òdena, la vinyala. Les Jornades Gastronòmiques volen ser l'embrió d'una futura Ruta de la Vinyala i arrencaran amb sis restaurants.
La Fira de la Vinyala ha tingut una edició excepcional enguany, la 9.1, i per això vindrà acompanyada d'activitats que donen continuïtat a aquesta trobada. N'agafaran el relleu les primeres Jornades Gastronòmiques de la Vinyala, promogudes per l'Ajuntament d'Òdena, amb l'objectiu de posar en relleu la importància de la tradició culinària d'Òdena d'aquesta "menja exquisida molt lligada al territori de vinyes i camps de conreu que conformen el seu paisatge."
Aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de la Vinyala tindran lloc durant tot el mes d'octubre. Hi participaran sis restaurants del municipi, el Restaurant Samuntà, el Bar Jordi, Il Nuovo Caffé, el Restaurant Carpi, el Restaurant Scorpia i el Bar Fènix, proposant diferents receptes per a remarcar la tradició culinària d'aquest cargol. Es podran tastar, per exemple, cargols a la llauna amb romesco i allioli, cassola de vinyales "picantones", cargols al pebre negre, cargols a la gormanda o cargols en suc a l'estil de l'àvia amb cansalada, costella, botifarra blanca i botifarra negra, entre altres receptes que faran les delícies dels amants de la bona taula i la tradició, que enguany disposaran de tot el mes d'octubre per mirar de tastar-les totes.
Entre els restaurants que hi prenen part, hi ha el guanyador de la millor tapa, escollida pel jurat, de l'edició 9.1 de la Fira de la Vinyala, el Bar Fènix. Les jornades son organitzades per l'Ajuntament d'Òdena i Òdena Comerç i Restauració i compten amb el suport del Consell Comarcal de l'Anoia i la Diputació de Barcelona. A partir de la bona acollida de les edicions precedents de la Fira de la Vinyala i de l'experiència que suposaran aquestes jornades gastronòmiques, amb la participació de diferents restaurants durant diverses setmanes, la voluntat de l'Ajuntament és crear aviat a l'Anoia una Ruta Gastronòmica de la Vinyala. Actualment ja s'està començant a dibuixar aquest projecte, que té la voluntat d'anar més enllà d'Òdena i implicar de forma permanent restaurants de la Conca d'Òdena i d'altres localitats de la comarca. Una iniciativa que, mitjançant el llenguatge universal de la bona gastronomia i fent ús d'un producte únic i exclusiu del territori com són les vinyales, contribueixi a reforçar l'oferta turística d'Òdena i la comarca.