//Plugins sense CDN ?>
Més de 200 expositors seran aquest divendres al Passeig Verdaguer d'Igualada. La Fira de Reis és una cita tradicional, amb els planters com a principal reclam per als visitants.
Com ja és tradicional, aquest 6 de gener Igualada acull la Fira de Reis, una de les fires més antigues de Catalunya, ja que la seva primera edició data del 1373. Durant tot el mati, des de les 8 fins a les 3 de la tarda, el gran nombre de visitants que cada any passen per la Fira, podran gaudir d'una àmplia oferta en planters, productes artesanals, alimentació,... S'esperen més de 200 expositors que ocuparan uns 1.500 metres lineals entre el Passeig Verdaguer i la plaça de Cal Font, on hi haurà el Mercat d'Antiguitats i Col·leccionisme.
L'èxit de participació- -tant per part de visitants com d'expositors- de la Fira de Reis d'Igualada té la seva raó en la seva llarga història, ja que data de 1373. Pel que fa als expositors n'hi ha inscrits de tot arreu, fins i tot de fora de Catalunya i de l'estranger, contretament de França. Pel que fa als visitants, passegen per la fira persones d'arreu de Catalunya i és que es tracta d'una trobada exclusiva amb un públic fidel que no falla cap any.
Història
La Fira de Reis és una de les fires més antigues de les que es celebren a casa nostra. La concessió del privilegi de celebració de fires i mercats era una prerrogativa reial, el 1373 Pere III el Cerimoniós va concedir a Igualada el privilegi de celebrar una Fira, que va començar en la festa de l'Epifania del Senyor i de durada els quinze dies següents, origen de la tradicional Fira de Reis.
El novembre de 1951, amb la formació de Foment de Fires i Mercats sota el patronatge de l'Ajuntament d'Igualada, els seus promotors decidiren assumir, com a primera activitat pública, l'organització de la Fira de Reis de 1952. L'esmentada Fira va constar, a més del tradicional mercat ramader, d'exposicions de maquinària i altres inputs per al sector agrícola i de productes diversos. La secció dedicada al bestiar (cavallí, oví, boví i porcí), es va ubicar a la plaça d'Espanya i als carrers propers, la de planters (hortícoles, d'arbres fruiters i de diverses varietats de vinya americana), a la plaça de Sant Joan, els estands de maquinària agrícola i les parades de venedors de teixits, llibres, cristalleria i venda ambulant en general, al passeig de les Cabres. Avui en dia la Fira de Reis és un autèntic esdeveniment comercial i social. En aquesta Fira especialitzada en planters, és tradicional que els pagesos de la comarca s'abasteixin dels planters d'arbres que necessiten per l'any. Darrerament s'ha complementat amb productes d'artesania d'aquí i de fora i amb parades que ofereixen alimentació i productes artesanals.