Durant aquest mes d'octubre, la plataforma Aigua és Vida té diverses accions previstes a la comarca que culminaran amb la manifestació el dissabte 27 a Igualada. La pròxima, una xerrada a Piera en la que el col·lectiu donarà a conèixer les dades que ha recollit els darrers anys, amb les que creuen que queda avalada una gestió directa de l'aigua.
Aquest dissabte, Piera acollirà una xerrada sobre les manifestacions del 27 d'octubre i el 10 de novembre a favor de la gestió pública de l'aigua, organitzada per la plataforma Aigua és vida Anoia i el col·lectiu Piera per l'aigua pública. L'acte, que es celebrarà al Casal per a Joves i Grans, a la Plaça Mar i Cel a les 6, s'engloba dintre de les accions que la plataforma Aigua és vida Anoia, junt amb d'altres entitats de la comarca, realitzaran durant aquestes setmanes a tota la comarca.
En aquesta xerrada, el col·lectiu Aigua és vida Anoia donarà a conèixer les dades que ha recopilat els darrers tres anys i exposarà els seus motius pels quals aposten per la gestió pública, a més de les inquietuds de molts veïns i veïnes de Piera recollides a través de la plataforma Piera per l'aigua pública.
Les plataformes d'Aigua és vida Anoia i Piera per l'aigua pública animaran als pierencs a unir-se a la reivindicació de la gestió pública a Igualada el 27 d'octubre a Igualada i el 10 de novembre a Piera ja que, asseguren, "posar el debat de la gestió pública de la l'aigua al centre del debat electoral és l'única manera d'assegurar la seva materialització".
Xerrada a la Pobla de Claramunt.
Aigua és vida Anoia tractava el passat dijous, a la Pobla, el model gestió de l'aigua. La xerrada, fonamentada en els números de l'auditoria feta per la Diputació de Barcelona, va constatar que "des de l'arribada d'Agbar a l'accionariat d'Aigua de Rigat l'empresa no ha invertit en la millora de la xarxa, especialment al Xaró, motiu pel qual les fuites són constants". També es va expressar la necessitat de mancomunar la gestió de l'aigua, ja que mancomunar-la afavoriria als municipis més petits i a la llarga podria donar serveis a altres municipis, com fan a Vilafranca o Manresa.
A banda, i més enllà de l'aposta per la gestió pública, Aigua és vida Anoia va parlar sobre la connexió amb la Llosa del Cavall (sistema ATL), una decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que obligarà a molts municipis de la comarca a connectar-se a ATL. En aquest sentit, la plataforma va argumentar que "tot i que el repte principal és que la connexió amb la Llosa del Cavall (sistema ATL) no signifiqui pujar excessivament el preu, la connexió és una oportunitat per recuperar l'estat de l'aqüífer Carme-Capellades, però també per millorar la qualitat de l'aigua de l'aixeta i reduir la generació d'envasos".