L'establiment igualadí guanya un nou reconeixement de la Guia Michelin. En aquesta ocasió, el restaurant dels germans David i Xavier Andrés rep un premi per la seva aposta per la sostenibilitat.
El restaurant i hotel Somiatruites d'Igualada ha rebut l'Estrella Verda Michelin. Aquest distintiu és nou, per part de la prestigiosa guia, i posa en valor "els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient". El guardó "busca premiar l'esforç d'aquests establiments, independentment del nombre d'estrelles que tinguin, i fer-se ressò de les millors pràctiques gastronòmiques en l'àmbit de la sostenibilitat".
El 2019 es va inaugurar l'Hotel Somiatruites, la segona part del projecte de restauració. L'hort de la coberta, de 400 metres, serveix com a aïllament tèrmic i la producció de vegetals de l'hort abasteix bona part de la matèria prima per confeccionar els plats del restaurant. Les plantacions es reguen amb l'aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d'aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l'adob per l'hort. Un circuit tancat que genera un residu zero. Així mateix, i per cinquè any consecutiu, el restaurant igualadí obté el distintiu Bib Gourmand de la Guia Michelin, que reconeix els establiments que ofereixen una proposta gastronòmica d'alta qualitat a preus assequibles.