//Plugins sense CDN ?>
La semifinal de Barcelona, que tingué lloc el passat dimecres, convocà a quasi un centenar de sommeliers professionals, provinents de tot el territori català. Al llarg del dia, els concursants van poder assistir a diverses xerrades i màster class sobre els productes més punters i actuals del món del vi, així com participar en la puntuació de vins per a la prestigiosa guia 'Los 300 mejores vinos de España', publicada per l’editorial 'Vino y gastronomia'.
Finalment, i després de les explicacions i detallades descripcions d’Elena Adell, enòloga de les bodegues Azpilicueta, sobre quatre mostres provinents dels seus productes de La Rioja, els sommeliers van haver de detectar, en una copa negra, el vi que se’ls proposava, indicant-ne varietat, anyada, tipus de fusta, zona de provinença i mesos de criança en bóta. A banda d’aquesta prova sensorial, se’ls va fer una prova teòrica a través d'un examen de 30 preguntes sobre coneixements del món del vi.
Un cop avaluats els resultats, el jurat seleccionà vuit sommeliers que representaran Catalunya a la final espanyola. Sònia Farran guanyà El Nas d'Or de Catalunya 2008 i el Primer premi Marqués de Riscal 2009 i s’ha classificat per a la final del concurs a cadascuna de les edicions anteriors on s’ha presentat.