//Plugins sense CDN ?>
Pel que fa a hectàrees, Piera és el tercer municipi de la província amb més hectàrees de cultius ecològics. Gairebé un 38% de les hectàrees conreades d'aquest municipi són d'aquesta tipologia; la majoria, vinyes. Subirats, a l'Alt Penedès, és la població amb més superfície de cultius ecològics.
Les àrees del sud de la comarca, on predomina el sector vitivinícola són la part de l'Anoia on hi ha més cultius ecològics. Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, el 8% de la superfície conreada del territori anoienc és de cultiu ecològic: 2.197,4 hectàrees. A la demarcació de Barcelona, la comarca amb més superfície d'aquests cultius és el Penedès, amb 8.567 hectàrees, un 40% del total.
L'Anoia queda només per davant d'Osona, Bages i Vallès Occidental pel que fa al percentatge de superfície destinada a conreus amb criteris ecològics, tot i que en termes absoluts és el segon territori on hi ha més hectàrees. La gran majoria de la superfície cultivada ecològica a l'Anoia és de vinya, 1.240 hectàrees de les gairebé 2.200. Per ordre d'importància, els altres principals cultius són cereals i farratgeres.
Masquefa és el municipi on hi ha un percentatge més alt de cultius ecològics sobre el total, un 51,62%, amb 285 hectàrees. Els altres municipis on més relleu tenen aquests conreus són: Cabrera d'Anoia, amb un 47,36% i 145,98 hectàrees; Piera, amb un 37,89% i 665,8 hectàrees; i Miralles, amb un 25,18% de la superfície i 181,93 hectàrees. Tots quatre municipis tenen la vinya com a cultiu principal.