//Plugins sense CDN ?>
En un mes, el 16 i 17 de juny, el festival de tendències gastronòmiques torna a Igualada. La cuina convidada enguany, la mexicana.
Amb uns 4.000 visitants, el Vadefoodies ha estat un èxit rotund en les seves dues primeres edicions. L'associació que dóna nom al certamen ha triat el fil argumental de 'Rodaplats' com a eix del festival, i els seus objectius principals són, d'un banda, reivindicar i donar a conèixer l'excel·lent gastronomia que es fa a casa nostra, i, d'altra banda, mostrar les millors tendències culinàries d'arreu del planeta perquè, sense necessitat de moure's de casa, els visitants del VadeFoodies puguin fer un tomb pels plats de mig món. L'apartat de casa estarà cobert amb un convidat de luxe que té el restaurant a 50 metres, David Andrés.
Aquest any, les dualitats i pluralitats de la gastronomia protagonitzen les temàtiques: cuina de proximitat 'versus' cuina del món, cuina tradicional 'versus' cuina innovadora, menjar natural 'versus' menjar processat, alimentació vegana 'versus' dieta paleolítica, funcionalitat 'versus' estètica. Una jornada i mitja en la que el Museu de la Pell serà un gegantí aparador de noves tendències gastronòmiques. El certamen manté com a objectius principals la promoció de l'activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. Seguint el mateix esquema de les anteriors edicions, les activitats es dividiran en dues parts: l'interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l'exterior, de caràcter més lúdic, s'instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques.
Els convidats, David Andrés i Xavier Pellicer
El festival organitza una taula rodona amb el cuiner David Andrés (segon xef del restaurant ABaC de Barcelona i propietari del restaurant Somiatruites d'Igualada) entre d'altres importants cuiners de la ciutat. Andrés també farà un showcooking a quatre mans amb l'extraordinari cuiner Xavier Pellicer. D'altra banda, si la cuina protagonista de l'anterior edició va ser la peruana, aquest any li toca el torn a una altra gran de la gastronomia, la mexicana. La pastisseria serà també una de les apostes del Vadefoodies: el prestigiós mestre xocolater Miquel Guarro parlarà amb altres pastissers de la ciutat del moment que viu el sector; finalment, i entre d'altres propostes, destaca també una sessió sobre els vins d'argila conduïda per Joan Gómez (amant de l'enologia i responsable del blog Devinis). D'altra banda, en paral·lel, a l'Adoberia Bella, la Jove Cambra Internacional d'Igualada organitza per segon any consecutiu el mateix dissabte una matinal dedicada a l'emprenedoria gastronòmica.
El festival tornarà a comptar amb música en viu per amenitzar les jornades. Divendres es podran escoltar versions de grans èxits anglesos en català gràcies a Filferro i dissabte gaudirem de grups i DJs igualadins i del grup de música Séptimo A. El festival no s'oblida dels més petits i per aquest motiu dissabte hi hauran activitats per a ells, tallers infantils i contes relacionats amb la gastronomia. Les inscripcions per a les conferències podran fer-se a la página web del festival: www.vadefoodies.cat