TORNAR

Els torredans estrenen la caldera de biomassa que alimentarà el CEIP Torrescasana

L’Ajuntament ha invertit uns 130.000 euros per adquirir aquesta caldera

societat
Dimarts, 13 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip que es va inaugurar, en un acte conjunt del consistori i la comunitat educativa, permetrà un estalvi d'un 60% de combustible. La caldera té una potència de 200 kW. 

La Torre de Claramunt va posar en funcionament fa deu dies la caldera de biomassa del CEIP Torrescasana, que és ubicada en els terrenys de l'antic camp de futbol. Es va fer en un acte on hi va assistir l'equip directiu del projecte, l'alcalde i regidors de l'Ajuntament de la Torre i membres del centre educatiu. La caldera ha estat finançada en la seva totalitat per l'Ajuntament de La Torre de Claramunt amb un pressupost total de 130.000euros.

Aquesta caldera té una potència de 200 kW i subministrarà calefacció i aigua calenta al CEIP Torrescasana. El canvi de sistema suposarà a llarg termini l'amortització de la inversió feta gràcies a l'estalvi previst en combustible (aproximadament un 60% del cost anual actual), i també permetrà reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera de forma sensible, ja que es considera neutre les emissions de CO2 en la combustió de biomassa perquè el potencial d'impacte sobre l'escalfament global de cada un dels gasos d'efecte hivernacle en comparació amb la combustió de biomassa és molt petit.

La tallada de la cinta inaugural, a càrrec de l'alcalde Jaume RibaEn relació al subministrament de fusta, l'Ajuntament va signar fa un any un contracte amb l'associació de propietaris forestals de les serres d'Orpí i Miralles (on hi són inclosos també un nombre important de propietaris de terrenys forestals del municipi), per tal de garantir el subministrament d'un màxim de 100 tones de fusta en format roll. Aquestes s'emmagatzemaran durant un període estimat de 6 mesos, preferiblement durant els mesos d'estiu, per un assecatge natural de la fusta per obtenir una humitat per sota del 30% en base humida, per finalment procedir a la seva trituració per a alimentar la caldera amb la seva pròpia estella.

L'enginyera Cristina Montserrat, una de les promotores del projecte juntament amb altres membres de l'equip, va posar la part més tècnica de l'acte explicant el funcionament, els avantatges i l'estalvi que suposa. Per la seva part, l'alcalde Jaume Riba va destacar la importància de la instal·lació de caldera de biomassa forestal al municipi. D'una banda pel consum d'energia de proximitat, ja que tant la producció de biomassa i com el seu consum es fa en el mateix municipi i de l'altra perquè té un paper important en la prevenció d'incendis forestals i la gestió sostenible dels boscos. "Les polítiques d'estalvi energètic són una aposta clara d'aquest equip de govern", va afirmar Riba. "Aquesta darrera obra n'és un exemple però també estem realitzant altres actuacions com la substitució progressiva d'il·luminació pública per lluminàries led" a tots els diferents nuclis de la Torre de Claramunt


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.