//Plugins sense CDN ?>
El material que ha utilitzat Núria Riba per crear "La Cérvola Blanca" és resina de poliester amb una estructura interior d’acer al carboni i per tal de donar-li un toc rovellat, l’artista ha efectuat una capa d’una pintura especial que conté llimalles de ferro i posteriorment ha oxidat la peça.
Tal com diu el seu nom, "La Cérvola Blanca" és la representació d’una cérvola amb els seus trets físics, però alhora buscant la simplicitat de l’animal i jugant amb les seves textures. El fet de ser precisament aquest animal es deu al seu significat dins d’aquesta població.
Es tracta de la protagonista d’una de les llegendes més característiques i conegudes arreu de la comarca: La Llegenda de la Cérvola Blanca, que succeeix a l’època en què els senyors feudals habitaven al castell del poble, i que té com a punt més àlgic La Fou.
La peça pretén fer un homenatge a aquesta història, mig real i mig fictícia, i alhora donar-li la forma i la importància que mereix la cérvola, tot un símbol pel poble. L’autora de l’obra, Núria Riba, afirma que "sent habitant de Sant Martí de Tous i a la vegada haver estudiat Belles Arts trobo que és necessari col·locar una peça escultòrica a la població".
Acabada de llicenciar en Belles Arts, especialitzada en escultura, però sense deixar de banda la pintura i la fotografia, l’artista ha col·locat la seva obra a la plaça de l’Ajuntament gràcies a l’ajuda de Jordi Gamero, 1r Tinent Alcalde de la població.
Malgrat que hagi finalitzat els seus estudis en aquest 2009 i amb tan sols 22 anys, Núria Riba ja ha deixat la seva empremta artística a l’Anoia, participant en dues exposicions dels Premis Ciutat d’Igualada de Creació Artística del 2008, un d’ells amb l’escultura Josep Campeny i l’altre amb la fotografia Procopi Llucià.
A més a més, al 2008 també va participar en el 25è concurs de fotografia de muntanya de la UEC Anoia i en aquest 2009 ha realitzat un dels treballs més importants de la seva carrera creant vàries escultures de bronze, una d’elles per a l’exposició Di-fusión de Binéfar (Osca).
La propera exposició de la jove artista s’anomena Paisatge (Textures) i es trobarà a la sala d’exposicions Gaspar Camps d’Igualada del 13 de gener al 10 de febrer del 2010. Paisatge (Textures) tracta d’un recull de fotografies de la mateixa artista on comença a endinsar-se dins d’un món de textures que ofereix la naturalesa, relacionant-les amb les textures del cos humà. No només ens mostrarà la fotografia sinó que també ens deixarà experimentar amb aquests materials naturals.